banner333

banner309

Scada ve Mes Çözümleri

Endüstri dünyasının içerisinde oldukça yer alan ve endüstriyel kuruluşların talep ettiği bir yazılım türü olarak Fornax Software şirketinde yer almaktadır.

Güncel 22.12.2020, 21:32
Scada ve Mes Çözümleri
banner400

Endüstri dünyasının içerisinde oldukça yer alan ve endüstriyel kuruluşların talep ettiği bir yazılım türü olarak Fornax Software şirketinde yer almaktadır. Bu kuruluşların, talep etmesinde pek çok farklı etkenler vardır. Öncelikle SCADA için, HTML yazılımı ile beraber üretimin gerçekleştiği yerlerde, motorlar, vanalar, sensörler, pompalar gibi pek çok makine ile etkileşim kurabilmektedir diyebiliriz.  Aynı gün içerisinde günlük rapor oluşturabilmektedir.

Scada ve Mes Çözümleri

Süreçleri özellikle endüstriyel süreçleri yakından ya da isteğe göre uzaktan kontrol edebilme özelliği vardır.  Gerçek bir tarih içerisinde üretimi izleyerek, veri toplar ve bu verileri işleyebilir. Tüm bunlara bakıldığında MES Çözümleri ile ortak nitelikleri vardır. Bir bakıma bir şirketin CEO’sunun yapacağı hatta denetim, yönetim gibi pek çok birimin üstüne düşen görevi tek başına yapmaktadır.  Sadece endüstriyel kuruluşlar değil, özel ve kamu şirketleri gibi pek çok alanlarda da kullanımı olur.

Yönetim anlamında sadece kontrol ve denetimle değil verdiği akıllı kararlarla da verileri işlemede etkisinin verimliliğini gösterir.  Tıpkı otomasyon yazılımı içerisinde olduğu gibi iş gücüne karşı tasarruf sağlamaktadır. Ayrıca sorunları hataları bildirme durumu da çok önem arz eder. Çünkü yapıcılığı kadar hataları, sorunları belirleyerek daha etkili çalışmayı gerçekleştirir.  Kullanıldığı alanlara ve şirketlerin yapısına göre çeşitlilik gösterir. Endüstri dünyasının özellikle kullandığı İmalat, geri dönüşüm, atıklar, taşımacılık, gıda, enerji gibi pek çok alanın varlığı mevcuttur.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49