Saç Bakımı Hakkında

Güncel 22.07.2019, 13:47
Saç Bakımı Hakkında

Cinsiyet veya yaş ayrımı olmaksızın hepimizin dikkat ettiği bir konu olan saç bakımı hakkında bilinmesi gereken pek çok husus mevcuttur. Basit birkaç uygulama ile daha sağlıklı saçlara kavuşmak mümkündür. İlk olarak duş esnasında saça şampuan uygulaması yapılmadan saçın tamamen ıslak olduğundan emin olunması gerekiyor. Şampuanın saça direkt olarak uygulanması yerine, önce elinize dökülüp sonra saça uygulanması da saç için daha sağlıklı bir yöntemdir. Saçın şampuan ile buluşmasından sonra şampuanı uygulamayı, saçını köpürtmeyi otuz saniye gibi bir sürede tamamlamanız gerekmektedir. Bu adımlar ile saçınızda yeni kırıkların oluşmasını engellemiş olacaksınız.

Duş Sonrası Saç Bakımı

Saçın şampuan uygulaması tamamlanıp tamamen durulandıktan sonra saçın diğer bakım aşaması ile karşı karşıya geliyoruz. Saçların sağlıklı bir yapıya kavuşması için duş sonrası mutlaka taranması gerekir. Bu tarama işlemi sırasında plastik araç gereçlerin kullanımı saç için pek sağlıklı değildir. Plastik ürünler saçta statik enerji biriktirir ve bu saçlarınızın cansız gözükmesine neden olur. Elektrik yükü nedeniyle de sürekli uçuşan saçlarla karşılaşmamak adına tarak kullanımınızı hayvansal veya bitkisel lifler ile yapılanlardan yana kullanmanız faydalı olacaktır.

Saçın yıkanma ve taranma aşaması son bulduğunda genel olarak şekillendirmeye geçeriz. Özellikle kadınlar için saç şekillendirmesi sırasında at kuyruğu pratik ve hızlı bir çözüm olur. Burada konusunda dikkat edilmesi gereken nokta saçınızın sürekli aynı biçimde şekillendirilmemesi olacaktır. Sürekli bağlı olan saçlarda saç dökülme oranı artacaktır.

Saçlar için kullanılan yüksek ısıya sahip cihazların ise oldukça seyrek kullanımına özen göstermek gerekir.  Bu cihazlar ısı ile saçınızı yıpratırken aynı zamanda saçınızın doğal şeklinde bozulmalara da yol açacaktır.

Saç Bakımı Konusunda Ürün Seçimi

Saç bakımı yapılırken şampuanından maskesine her türlü ürüne başvuruyoruz. Ürün seçimi yaparken ilk dikkat etmeniz gereken nokta saçınızın yapısı olacaktır. Yapısını çözdüğünüz saçınızın hangi yönünü kuvvetlendirmek veya düzeltmek istiyorsanız ona göre ürün seçimi yapmanız gerekecektir. Örneğin kepek problemine çözüm arıyorsanız, direkt olarak bu konu ile ilgili ürünlere yönelmeniz faydalı olacaktır. Bakım ürünleri için adresine başvurabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45