banner333

banner309

Rektör Zeybek, 10 Ocak’ta Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yerel ve Ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Zeybek basın mensuplarının gününü kutlarken göreve geldikleri günden bu yana Üniversitede hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verdi.

Güncel 10.01.2024, 14:23
Rektör Zeybek, 10 Ocak’ta Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
banner400

Kahvaltı programına katılan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Rektör Zeybek, “Belki de en çok çalışan sektör çalışanı Gazeteciler. Gecesi gündüzü olmadan çalışan, toplumun gözü kulağı ve Demokrasinin de en önemli temellerindendir basın sektörü. Bölgemize, şehrimize yaptığı haberlerle değer katan bütün basın mensuplarımızın Gazeteciler gününü kutluyorum” dedi.

Üniversitenin başarılarından bahseden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek göreve geldikleri günden bu yana gerçekleştirilen etkinlikler ve imzalanan iş birliği protokolleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Zeybek,  Gümüşhane Üniversitesi’nin 2008 yılında kurulduğunu ve bugün itibariyle 1 lisans üste eğitim enstitüsü, 7 fakülte, 2 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 13 araştırma ve uygulama merkezi, 12 koordinatörlükle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü, 22 bin 685 aktif öğrencisinin eğitim öğretim gördüğünü, 651 akademik, 258 idari personeli olduğunu söyledi.


6 Şubat depreminde Üniversitenin çalışmalarından bahseden Zeybek, “ 2023 yılı Türkiye’yi derinden yaralayan bir felaketle başladı. 6 Şubat depremleriyle sarsıldık. Aziz milletimizin her ferdi, her kurumu gibi bizlerde üzerimize düşen ne varsa ne gibi sorumluluk düşüyorsa onu yerine getirmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

Üniversitenin yıl içindeki akademik ve sportif başarılarından, uluslararasılaşma ve kalite ve akreditasyona yönelik çalışmalardan bahseden Rektör Zeybek, “Ben ilk günden itibaren Gümüşhane basınımızın üniversitemize katkıları, üniversitemize tanıtma, icraatlarımızı destekleme noktasındaki bütün gayret ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi’nin İspanyol bir araştırma merkezinin açıkladığı sıralamaya göre 362 basamak yükseldiğine dikkat çeken Zeybek, “Farklı araştırma kuruluşlarında sıralama değişiyor, yerimiz değişiyor. Biz dünyada 36 bin civarındaki üniversiteler arasında yüzde 10'luk dilimdeyiz. Arzu ediyoruz ki akademisyenlerimizin üretkenliği daha çok artsın, projelerimiz daha çok artsın, ürettiğimiz bilgiler de aynı zamanda topluma katkı sağlasın. Bu gayretleri arttırarak devam ettiriyoruz” diye konuştu.

“Herkesin derdine koşan basın sektörü kendi derdine çare bulamıyor”
Programda söz alan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise konuşmasında Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane basını arasında koparılması çok güç, çok sıkı bir bağ olduğuna vurgu yaparak, “İstisnasız devamlı birlikteliğimiz, desteğimiz devam ediyor. Meslek olarak İletişim Fakültesi ile daha çok bağımız var, daha çok iş birliği yapıyoruz. Ortak bir paydada buluşarak katkı vermeye çalışıyoruz” dedi.


Basın sektörünün çok talihsiz bir sektör olduğunu, herkesin derdine koşan, herkesin yardımına koşan, herkese giden ama kendi derdine bir türlü çare bulamayan bir sektör olduğunu dile getiren Başkan Köprülü, “Türkiye'de pandemiyle başlayan zorlu bir süreç var. Pandemiden en çok etkilenen sektörden başında basın sektörü geliyor. Bizim bütün girdilerimiz ithal. En çok zorlandığımız dönemlerde de bizi aşağıya iten maalesef ki bizim resmi kurumlarımız oldu. O dönemden sonra kurumlarda bir ezbercilik başladı. Bu bizi çok üzdü. O alışkanlıklar, o ezberler bütün Türkiye'ye yayıldı. Ezber olarak kalmaya devam etti. O ezberden çıkılması için kurumlarımıza defaatle yazıyoruz, söylüyoruz ama maalesef bunun bir türlü önüne geçmiş değiliz. Biz ticaret yapmıyoruz ama hayatımızı da idame ettirmek zorundayız. İstihdam sağlıyoruz ve istisnasız bir kuruş vergi kaçırmıyoruz” diye konuştu.

Başkan Köprülü, Gümüşhane basınında kadın çalışan ve iletişim fakültesi mezunu sayısının yüzde 50 seviyesine ulaştığını belirterek, “Gümüşhane Üniversitesi mezunu çalışan arkadaşlarımız hatta okuyan gazete sahiplerimiz var. Üniversite bizim göz göbeğimiz. Her şeye rağmen bütün desteğimiz, bütün gücümüzle üniversitemizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27