banner333

banner309

Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Güncel 23.11.2023, 18:46
Kadına Yönelik Şiddet Konuşuldu
banner400

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Programa Gümüşhane Vali Yardımcısı Bahar Kaya konuşmacı olarak katılırken, konuşmacılar kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve farkındalık oluşturulması için yapılmakta olan çalışmaları anlattı.

Konferansta konuşan Vali Yardımcısı Kaya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Kaya, "Bu anlamlı gün, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü muameleyi engellemek için çözüm yollarının arandığı, kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturulmak amacıyla ilan edilmiştir" dedi.

Şiddet olgusunun çok farklı uygulama şekilleri ve boyutlarıyla tüm dünyada genel bir sorun oluşturduğunu belirten Kaya, "Günümüzde yaygın şekilde varlığını sürdüren şiddet çeşitlerinin ev içinde, kitle iletişim araçlarında, iş yerlerinde, sokaklarda kısacası özel ve kamusal yaşamın her aşamasında farklı şekilde görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Bireylerin deneyimleri, kültürel yapıları, sosyalleşme biçimleri ve aile yapısı gibi faktörlerin bireylerin şiddete eğilimlerinde veya şiddet davranışı sergilemelerinde etkili olduğuna dikkat çeken Kaya, "Pek çok araştırma şiddet davranışının diğer aile üyelerinden öğrenildiğini göstermektedir" dedi.

Tek bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesine eş tutan bir dine ve köklü bir medeniyete sahip olduğumuzu vurgulayan Kaya, "Bu nedenle kendimizden başlayarak ailemizde, sokağımızda, yaşadığımız semtte ve kentte iyiliği ve güzelliği yayma gayreti içerisinde olmalı, toplumun merkezine koymalıyız" diye konuştu.

Ülkemizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar çok geniş bir yelpazede kamu ve sivil iş birliği içerisinde yürütüldüğünü belirten Kaya, "Tüm kurumlarımız ile birlikte kadına yönelik şiddetle mücadelemiz devam edecek" dedi.

Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturulması için çalışmaların artırılarak devam edileceğini belirten Kaya, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesine, kadın haklarının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutmak temennisi ile tüm kadınlarımıza sağlıklı, mutlu ve şiddetten uzak bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konferansın devamında, katılımcılara koruma, bakım ve eğitim hizmetleri, şiddetin önlenmesi ile KADES uygulaması konularında bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirildi. Hışır Osman olarak bilinen Şair Osman Nebioğlu'nun şiir dinletisinin yanı sıra Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan video izletildi.

Programa; Vali Yardımcısı Bahar Kaya, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü personelleri, İl Müftülüğü görevlileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22