banner333

banner309

Gümüşhane Milli İrade Platformundan Sert Açıklama

Gümüşhane’de 31 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Milli İrade Platformu, son günlerde Türkiye’de yaşanan olayları “Ülkemiz, diz çöktürülme ve eskiden olduğu gibi sıradanlaştırma projesiyle karşı karşıyadır” şeklinde değerlendirerek, süreci sert sözlerle eleştirdi.

Güncel 23.12.2013, 23:44 23.12.2013, 23:45
Gümüşhane Milli İrade Platformundan Sert Açıklama
banner400

“KÜRESEL KOMPLOYA HAYIR, SİYASET MÜHENDİSLİĞİNE HAYIR”

Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliği toplantı salonunda bir araya gelen STK temsilcileri adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, küresel bir oyuncu olan ve yeniden dirilme adına güçlü bir ekonomiye kavuşmayı hedefleyen Türkiye’nin diz çöktürülme ve eskiden olduğu gibi sıradanlaştırma projesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bunun bir küresel mühendislik projesi olduğunu ve içerdeki taşeronların eliyle yürütüldüğünü öne sürdü.

“YOLSUZLUK VE İFTİRA EN BÜYÜK AHLAKSIZLIKTIR”

Yolsuzluk yapanın, rüşvet verenin ve alanın mel’un olduğuna, aynı şekilde iftira atmanın da zulüm olduğuna inanan bir medeniyetin mensupları olduklarını ifade eden Ağaç, “Yolsuzluğu ve hırsızlığı savunanın, yetim hakkı yiyenlere arka çıkanın Allah’ın lanetine uğrayacağını bilenlerdeniz.” dedi.

“TÜRKİYE AYAĞINDAN VURULMUŞTUR”

Adına yolsuzluk operasyonu denen ve doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alarak itibarsızlaştırma çabası olan bu mühendislik projesiyle Türkiye Halk Bankası üzerinden Türkiye’ye 4 günde 10 milyar dolar zarar ettirildiğini kaydeden Ağaç, “Ekonomik hem siyasi itibarsızlaştırma operasyonuna giydirilen ‘Karapara aklama’ iddiası, ülkemizin İran’la yaptığı ambargolu döneme ait ve ülke çıkarlarını gözeten meşru bir ticaretten ibarettir. ABD’nin hedefine koyduğu Halk Bankası’na operasyon yapanlar aslında kendi ülkesine operasyon yapmıştır. Türkiye ayağından vurulmuştur. Bir yandan adına yolsuzluk operasyonu denen ve genelde Türkiye’yi, özelde ise siyaset kurumlarını hedef alan bir tasfiye projesidir. Biliyoruz ki Türkiye'nin güzel tablosu birilerini gayet huzursuz ediyor. Fakat onlar iyi bilsinler ki, halkın baş tacı olanlar, ayak oyunlarıyla alaşağı edilemezler.” diye konuştu.

“BU OYUNLARA MİLLET OLARAK İZİN VERMEYECEĞİZ”

Kamuoyunda 17 Aralık operasyonu olarak adlandırılan operasyonun uluslararası lobilerin yaptığı ve amaçlarının Türkiye'nin küresel ve bölgesel gücüne darbe vurmak olan bir operasyon olduğunu dile getiren Ağaç, şunları söyledi: “Bu operasyonun içinde olanların amacı Türkiye'yi ekonomik ve siyasi kaosa sürüklemektir. Bu oyunlara millet olarak izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin her meselesi kendi mecrasında tartışılmalı gayrimeşru zeminlere çekilmemelidir. Millet için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı yeni vesayet tesis edilmemeli; Şahsi zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin, ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçmemelidir. Bizler Gümüşhane’deki STK’lar ve gönüllü kuruluşlar olarak esas kaybedeninin millet olacağı bu küresel kumpası yine milletin bozacağına yürekten inanıyor, Ülkemize yönelik küresel komploya ve siyaset mühendisliğine karşın halkımızı duyarlı ve Sağduyulu olmaya çağıyoruz.”

Bildiriye imza atan STK’lar şu şekilde: Memur-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, GİKDER, Şehit ve Gaziler Derneği, Tüketici ve Çevre Hakları Derneği, Gümüşhane Beyazay Derneği, Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği,  Kadın Aile ve Toplum Derneği, Hak-İş, Eğitim Bir Sen, Pestil Ve Köme Üreticileri Birliği, Gümüşhane Engelliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Diyanet- Sen, Bayındır Memur- Sen, Bağlarbaşı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Gümüşhane Kültür Eğitim Ve Gençlik Derneği, İHH,  Bem Bir- Sen, Şefkateli Derneği, Sağlık Sen, Büro Memur Sen, Yeşilay, Enerji Bir Sen, Din Görevlileri Derneği, Toç Bir Sen, Birlik Haber Sen, Proje Araştırma Ve Geliştirme Derneği, Zeki Kadirbeyoğlu Eğitim Yardımlaşma Derneği, Kur'an Halkaları Platformu, Kültür Memur Sen, Genç Aktif Girişimciler Derneği.

Öte yandan platformun önümüzdeki günlerde detaylı bir çalışma yaparak Suriye'de kaçırılan gazeteci, foto muhabiri Gümüşhaneli hemşehrimiz Bünyamin Aygün için de bir açıklama yapacağı bildirildi.


Yorumlar (2)
ÂLIM 10 yıl önce
Memleketi soyan hırsızları savunmuşlar sonra birde poz vermişler. Aferin aslanlar yakışır size
ALİM 10 yıl önce
ya bu ilim yayma derneği memletin neresine ilim yaymiş bilen,gören varsa söylesinde irfan çeşmelerin içelimde aydinlanalim...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11