banner333

banner309

GÜ'den Paylaşma ve Dayanışma Örneği

Gümüşhane Üniversitesi'nde 7 yıldır gönüllülük örneklerinin en güzelini yaşatan Giysi Paylaşım Odası Projesi, pandemi ve uzaktan eğitim sürecinin sonlanmasıyla yeniden hayata döndü.

Güncel 10.01.2024, 11:59
GÜ'den Paylaşma ve Dayanışma Örneği
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Sosyoloji Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin 2017 yılından bugüne dek yürüttükleri "Giysi Paylaşım Odası" projesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kıyafet desteği sağlıyor.

Proje, bağış yapanları manevi olarak iyi hissetmelerinin yanı sıra tüketim çılgınlığından doğan fazla ürünlerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile oluyor.

Gönüllülük esasına dayalı projeye destek çağrısı

Projenin öğrencilerin desteğine ve gönüllülüğüne dayandığını kaydeden Giysi Paylaşım Odası Projesi Koordinatörü Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Alperen Gençosmanoğlu, "Projemiz var oluş itibariyle öğrencilerimizin desteğine ve gönüllülüğüne dayanmaktadır. Bağışlar ve ihtiyacını karşılayan öğrencilerimizin yanı sıra giysi paylaşım odamızın kontrol altında tutulması ve işlerin yürümesi için yine Sosyoloji bölümü öğrencilerimiz gönüllü olarak burada çalışıyorlar. Ama bu noktada Sosyoloji bölümü öğrencilerimizin dışında başka bölümlerde okuyan öğrencilerimize de kapılarımız her zaman açık. Çünkü projemiz gönüllülük esasına dayalı olarak ayakta durabilen bir çalışma aksi halde yürütmek mümkün olmaz. Buradaki amacımız, öğrencilerimizin ve kampüsümüzdeki tüm bileşenlerin gelip buradan ihtiyacı olduğu kıyafetleri buradan ücretsiz bir şekilde alabildiği bir sistem oluşturabilmek. Sistemin işleyişinde hem şefaflık hem de gizlilik esastır. Buraya gelen ve ihtiyacı dahilinde bir ürün alan kişinin kim olduğu sorulmadığı gibi kayıt altına da alınmaz. Yalnızca hangi ürünün alındığı not edilir" dedi.


Gençosmanoğlu, projenin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmak için daha fazla bağış ve duyuruya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Daha fazla ihtiyaç sahibi öğrencimize ulaşmamız ancak daha fazla bağış ve duyuru ile mümkün. İnsanların içindeki yardımlaşma ve dayanışma isteğinin fiiliyata dönüşmesi uygun faaliyetlerle karşılaşması ile mümkün olabiliyor. Daha önceki yıllarda 3 yıl boyunca kesintisiz aktif ilerlettiğimiz Giysi Paylaşım Projemiz'e hem Gümüşhane hem de Gümüşhane dışından pek çok işletmeci oldukça destekte bulunmuştu. Bu desteklerin devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gönüllü Melike Yılmaz: "Kışlık kıyafete ihtiyacımız var"

Giysi Paylaşım Odası Projesi Gönüllüsü ve Sosyoloji bölümü 2. sınıf öğrencisi Melike Yılmaz ise projede görev yapmanın kendisini çok hissettirdiğini belirterek, "Ben ve arkadaşlarım burada kıyafet almak ya da vermek isteyen arkadaşlarımıza yardımcı olmak için giysi paylaşım odamızda gönüllü olarak çalışıyoruz. Dersimiz bittiğinde buraya geliyoruz dersimiz varsa nöbetimizi başka bir arkadaşımıza devrediyoruz. Böylelikle dönüşümlü olarak burada bulunuyor ve projemiz derslerimizi aksatmadan destek oluyoruz. Burada gönüllü olarak çalışmak beni çok iyi hissettiriyor. İnsanlara yardımcı olabilmek ve bir yardım projesinde yer alabilmek çok güzel. Şuan burada eksikliğini hissettiğimiz en önemli şeylerden biri mont ve erkek kıyafetleri. Kış aylarındayız havalar Gümüşhane'de artık iyice soğudu ama bizim elimizde yeterince kışlık kıyafet yok. Eldiven, atkı, mont, bot ve erkek kıyafetlerine ihtiyacımız var. Bunları kendi imkanlarıyla tedarik edemeyen arkadaşlarımızdan giysi odamıza gelenler oluyor ama ne yazık ki çoğu elleri boş dönüyor" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07