banner333

banner309

Fethiye'de Öğrenciler İçin Keşkek Günü Düzenlendi

Fethiye Yörük Türkmen Derneği'nin öğrencilere burs sağlamak için düzenlediği geleneksel keşkek günü bu yılda geniş bir katılımla yapıldı.

Güncel 25.11.2013, 09:59 25.11.2013, 10:00
Fethiye'de Öğrenciler İçin Keşkek Günü Düzenlendi
banner400
 Çalış Plajı'ndaki İsmail Uzunoğluna ait yörük çadırında yapılan keşkek gününeFethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, belediye başkanları, siyasi partilerin başkan ve üyeleriyle oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Köylerde okuma imkanı bulamayan kız çocuklarını okutabilmek için burs sağlanması amacıyla düzenlenen keşkek gününde kazanlar dolusu kaynatılan keşkek ve Yörük yemekleri ikram edildi.


Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, "Yörük çadırımızın bugün kapısını açtık .Atalarımızın bir olun,diri olun sözünü tuttuk. Köylerimizdeki kız çocuklarımızı okutma gayreti içerisindeyiz .Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederiz" dedi

Kaymakam Ekrem Çalık da, kendisininde Gümüşhane Kıpçak Türklerinden olduğunu belirterek, "Yörüklük ülkemizin kültürü. Hem de öz kültürüdür. FethiyeYörük Türkmen Derneği, öz kültürümüzü yaşatıyor. Böyle bir turistlik beldede bu derneğimizin olması ayrı bir önem taşıyor .Kültürümüzün yok edilmeden geliştirilip yaşaması geleceğe taşınması çok önemli bir fonksiyondur" diye konuştu.

Fethiye Yörük Türkmen derneğinin düzenlediği keşkek gününde Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler Çiğdem Karaca ve Mehmet Kargın'a Atatürk resimleri ve çiçeklerde sunuldu. Davul zurna eşliğindeki oyunlara tüm davetliler sık sık katılırken etkinlik Kanal F 'den naklen yayınlandı. İstek üzerine CHP Muğlamilletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Fethiye belediye başkan aday adayları Mete Atay Keramettin Yılmaz ve Tuğrul Yılmaz Seydikemer belediye başkan adayı Kumluova Belediye Başkanı Alim Karaca piste davet edildiler. Milletvekili Ömer Süha Aldan alkış tutarken partisinin belediye başkan aday adayları davul zurna ve delbekçiler eşliğinde oynadı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39