banner333

banner309

Gümüşhane'de Öğretmenler Günü Kutlaması

Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen geniş kapsamlı ve uzun bir programla kutlandı.

Gümüşhane 25.11.2013, 10:02 25.11.2013, 10:03
Gümüşhane'de Öğretmenler Günü Kutlaması
banner400
 Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Ak PartiGümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, eşi Müzeyyen Canlı, Başbakan Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu, İl Emniyet MüdürüAhmet Can, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Ak Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHPİl Başkanı Atilla Sait Özdamar, kamu kurum müdürleri, milli eğitim yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve yakınları katıldı.


Kokteyl havasında geçen programda ilk olarak Vali Dr. 
Yusuf Mayda ile daha önce yapılan röportajın görüntüleri ekrana yansıtılırken, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Alper Mete, emekli olan öğretmenler adına ise Fatma Işıkkonuşmalarını gerçekleştirdi.

"ÖĞRETMENLİK İNSANLIK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ VE ÖLÜMSÜZ MESLEĞİDİR"

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, öğretmenliğin her şeyden önce bir ideal, amaç ve hizmet mesleği olduğunu vurguladı. Öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu ifade eden Aktaş, "Öğretmen, insanların kendi kendine yetebilecek, kazandıkları beceriler ile geleceğini kuracak, gelecek ile ilgili sağlıklı kararlar alabilmelerine yardımcı olabilecek, bilgi beceri ve donanım sağlamalarına yardımcı olup topluma rehber, insanların bütün yönleri ile gelişmesini sağlayacak güç ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir." dedi.

Emekli olan öğretmen ve personele hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen resim, şiir ve mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

"ÖĞRETMENLİK EMEKLİLİĞİ OLMAYAN BİR MESLEK"

Belgeleri verdikten sonra konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, eğitimciliğin ve öğretmenliğin emekliliği olmayan bir meslek olduğunu belirterek, "Emekli olsalar da çalışmalarına ve topluma hizmet vermeye devam edecekler. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Bize emeği geçen bütün öğretmenlerimizi minnetle anıyorum." dedi.

"ÇOCUKLARA ÖNCE SEVGİYİ ÖĞRETİN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon programına katıldıktan sonra Başbakan Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Türker Yörükçüoğlu ile törene katılan Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise yaptığı konuşmada öğretmenlerin çocuklara ve gençlere aktarması gereken en önemli olgunun "sevgi" olduğunun altını çizdi. Sevgisiz yetişen nesillerin gelecekte o toplumların bir felaketi olacağını kaydeden Milletvekili Üstün, "Sevgiyle yetişen iyi yetişmiş bir nesil sizlerin eseriniz olacak. Sizler nasıl yetiştirirseniz bu toplum öyle yetişecek. Onun için hep beraber titizlikle, çocuklarımızın üzerine düşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Adaylık süresini tamamlayan 88 öğretmenin alana kurulan masaların üzerindeki Türk Bayraklarına ellerini koyarak yemin etmesinin ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları grubunun gösterisi sahnelendi.

Yine Kız Teknik ve Meslek Lisesinin aralarında okul müdürü Onur Aydın'ın da aralarında bulunduğu 19 öğretmenden oluşan öğretmen korosunun solo ve koro türküler seslendirmesi ile program sona erdi.

Bu yıl ki programın Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Halk Eğitimi Merkezi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve Öğretmenevi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37