banner333

banner309

Ercan Çimen'den Kurtuluş Yıldönümü Açıklaması

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin kurtuluşunun 96.yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Güncel 14.02.2014, 14:14 14.02.2014, 14:36
Ercan Çimen'den Kurtuluş Yıldönümü Açıklaması
banner400

 Açıklama şu şekilde;

YENİ TÜRKİYE'NİN İSTİKLAL MÜCADELESİ İÇİN, HAYDİ GÜMÜŞHANE TARİH YAZMAYA…

İLK HEDEF 2018, BÜYÜK HEDEF 2029

AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Ercan Çimen, şehirleşmenin,  şehir kültürünün ve şehirli toplumun inşası için kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yıldönümü olan 2018’i ilk hedef olarak belirlediklerini belirterek, Yeni Gümüşhane’nin pratiğe geçirilmesinde medeniyet fikrinin kendilerine vizyoner bir referans alanı oluşturduğunu söyledi.

Gümüşhane’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96’ncı Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan Çimen, Gümüşhane’nin yıllardır özlemini çektiği yatırımların 12 yıllık AK Parti iktidarıyla bu gün tek tek hayata geçirildiğini belirterek, bu durumun Gümüşhane insanının yerel hizmet beklentilerinin çıtasını da büyük oranda yükselttiğini kaydetti.

Her medeniyetin bir şehirden, şehirlerin mahallelerden, mahallelerin ise sokaklardan oluştuğunu hatırlatan Çimen, medeniyet fikri olmayan fertlerin, geleceği şekillendirme konusunda asla kalıcı bir muvaffakiyet elde edemeyecekleri gerçeğini hatırlattı.

Gümüşhane’nin, geleceğin dünyasında nasıl bir şehir olarak yer alacağı ve nasıl bir fonksiyon icra etmesi gerektiği hususunda, bugünden kapsamlı ve bilimsel parametrelerle oluşturulmuş kapsayıcı bir planlamanın yapılması gerektiğini ifade eden Çimen, bunun ön koşulunun ise AK Belediyecilik’in şehirde tesis edilmesi ile mümkün hale geleceğinin yaşanan tecrübelerle çok daha iyi algılanabilir bir hale geldiğini belirtti.

Gümüşhane’nin, Osmanlı-İslam Medeniyetinin kurucu ilkeleriyle paralel bir şekilde ve modern gelişmelerden yararlanılarak geliştirilmesi için iki tarihsel eşik belirlediklerini ifade eden Çimen, “Birici eşik 2018 yani ilk hedefimiz. Bu tarihe kadar başta sağlıklı ve tertemiz şehir içme suyu projesi ile kentin diğer temel alt yapı sorunları bu 4 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. İkinci kentsel açılım ve dönüşüm süreci ise 2029’da tamamlanmış olacak ki bu sürecin ilk yarısı olan 2023’te şehri bölgesel bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. 2023-2029 sürecinde ise özgün ve dikkat çekici kentsel silüeti ile markakent bir Gümüşhane bütünüyle ortaya çıkmış olacak. Şehrin kurtuluşunun yüzüncü yılına 4 yıl kalmış olmasına rağmen, şehirde vizyoner hiçbir somut çalışmanın yapılmadığını üzülerek görmekteyiz. Bunun Mustafa Canlı ve ekibinin üstesinden gelebileceği bir konu olmadığını maalesef görüyoruz” dedi.

Gümüşhane’nin kurtuluş etkinliklerinin resmi tören ve konser mantığının çok ötesinde ele alınması gereken bir konu olduğunun özellikle altını çizen Çimen,”Kentsel görünümüyle, dinlenme ve sosyal alanlarıyla, kavşakları ve yollarıyla, çevre bilinciyle, binaları ve kurumlarıyla, doğal çevreyle uyumuyla, bağlı olduğumuz medeniyetin temel felsefesiyle, çağdaş dünyanın sahip olduğu değerleri dönüştürme kabiliyeti ile öne çıkan ve her anlamda yaşanabilir ve estetik bir Gümüşhane hedefi, en esaslı önceliğimiz olarak önümüzde durmaktadır. Gümüşhane’nin tam anlamıyla kurtuluşu işte  bu hedefleri gerçekleştirdiğimizde sağlanmış olur. Siyaset ancak bu yüksek ideallere bağlı olarak yürütülürse işte o zaman asıl amacına hizmet etmiş olur. Yoksa siyaset, bu hedef ve şiarları taşımayanların elinde tehlikeli bir araca dönüşür ve milletlerin istikbaline hizmet edeceği yerde, kişilerin kişisel ihtiraslarının kirli bir aracı haline gelmiş olur. AK Parti’nin büyük Türkiye ideali böyle bir anlayışın mahsulü olarak bizzat milletimizin iradesinden doğmuştur. AK Belediyecilik, böyle sağlam bir anlayışın ürünü olarak, millete hizmetkar olmanın mektebi olarak kendini tanımlamaktadır. Siyaset, insanımızın milli ve manevi değerlerini istismar ederek, bu değerlerin arkasına gizlenerek, kişisel ihtirasların oyuncağı haline getirilmekten acilen kurtarılmalıdır. Bunu yapacak olan irade ise, milletimizin tercihidir. Çarpık kentleşme, çarpık anlayış sahiplerinin ürünüdür, bunu asla unutmamalıyız. Kişinin nitelik ve kalitesi, ortaya koyduğu işlerin mahiyetine göre değerlendirilir. Bu nedenle Gümüşhane’nin bir an önce bu kısır döngüden kurtularak, geleceğini hak ettiği nispette inşa sürecine girmesini hedefliyoruz. Yeni Gümüşhanemiz’i, kültür ve medeniyetimizin temel değerleriyle barışık bir şekilde inşa etmek büyütmek, geliştirmek, bir markakent olarak geleceğin dünyasına hazırlamak istiyoruz. 30 Mart seçimlerini de  işte bu büyük  hedefin gerçekleştirilmesi yolundaki  en önemli eşik olarak görüyoruz. 12 yıldır Tayyip Erdoğan’ın hayallerine büyük bir inançla destek veren Gümüşhaneli kardeşlerimizin, 30 Mart’ta bu büyük sadakatinin gereğini yerine getirerek, şehrimizin istikbali adına Gümüşhane Belediyesi’nin anahtarlarını Başbakanımıza emanet edeceğinden hiç şüphe etmiyoruz.” dedi.

Gümüşhane’nin son 12 yıl içinde AK Parti Hükümetleriyle aldığı yatırımların miktarının 4,5 milyar TL’ye, eski rakam ile 4,5 katrilyona dayandığını ifade eden Çimen, AK Belediye’nin kuruluşuyla bu rakamın önümüzdeki 10 yıllık sürecin sonunda 15 katrilyona ulaşmasının hayal olmadığını kaydetti.

Üniversitesi, Harşit Çayı Islah Projesi, dev çevre yolu projesi, üniversite yurtları, gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzu, toplu konutları ile irili ufaklı bir çok yatırımın yükseldiği Gümüşhane’de bu ivmenin kesintisiz sürdürülmesi ve toplumun tüm kesimlerinin çağdaş belediyecilik hizmetlerinden ve çok boyutlu sosyal koruma ağından faydalanması gerektiğini vurgulayan Çimen, “Çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, öğrenciler gibi sosyal guruplar başta olmak üzere tüm Gümüşhane halkına hitap eden sosyal ve kültürel projeler hayata geçirilecektir. Çalışmalarımız yarınların Türkiyesi’ne göre şekillendirilecek, her şey güçlü, kaliteli, huzurlu, ucuz ve kolay yaşanabilir insan odaklı bir kent oluşturmak adına hayata geçirilecektir. Diğer yandan Gümüşhanevi Kültür Vadisi Projesiyle, şehrimizin manevi kimliği de derinleştirilerek, üniversitemizle paydaş uluslar arası A.Z.Gümüşhanevi Enstitü ve Kütüphane Kompleksi hayata geçirilecektir.” diye konuştu.

Çimen,15 Şubat kurtuluş bayramının en anlamlı ödülünün 30 Mart’ta sandıktan çıkacağını ifade ederek sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Doksan altı yıl önce düşman işgalinden kurtulan Gümüşhane’nin  son on iki yılda, sağlıktan, ulaşıma, Devlet Su İşleri yatırımlarından, eğitime, hayatın hemen hemen tüm alanlarında  nasıl bir büyük  kurtuluş sürecine girdiğinin en yakın tanıkları şehrimizin cefakar ve vefakar  insanıdır.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri tarafından adeta unutulmuş ve ihmal edilmiş olan Gümüşhane son on iki yılda, ulaştırmasına yaklaşık 1,5 katrilyon, Devlet Su İşlerine yaklaşık 1,7 katrilyon, sağlığa 100 trilyon, eğitime 150 trilyon gibi harcamalarla yaklaşık 4,5 milyar TL’lik yatırıma sahne olmuştur. Şehrimizin geleceğini, hayallerin bile alamayacağı bir şekilde dönüştürmeye başlayan üniversitemizin kuruluşunun ardından bugün ulaştığı göz kamaştırıcı tablo hepimizin gurur kaynağı olmuştur.13 Bin 400 öğrencisi 570’i akademik bine yakın idari personeliyle Gümüşhane Üniversitesi şehrimizi geleceğe taşıyan amiral gemisi olurken, Gümüşhane bu yıl ülke genelinde en hızlı nüfus artışıyla, geçmişin karanlık dehlizlerinden ve prangalarından kurtuluş yolunda dev adımlarla sıçramaktadır. Evet 85 yıldır adeta unutulan bu kent bugün şahlanmaktadır.Yıllardır göç vererek kan kaybeden bu ecdad yadigarı şehir, bugün hamd olsun ki göç alan bir şehir haline gelmiştir. Şehrimize gösterdiği yakın ilgi ve alaka münasebetiyle bu mutlu günümüzde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarlıklarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin kurtuluş bayramını kutluyor, bu toprakları kanları ve canları pahasına bizlere vatan yapan ecdadımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” . 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09