banner333

banner309

CHP Datça Belediye Başkanı Adayı Mutlu Gürler Ziyaretlerine başladı

DATÇA AŞIĞI CHP ADAYI MUTLU GÜRLER

Güncel 12.12.2023, 23:36
CHP Datça Belediye Başkanı Adayı  Mutlu Gürler Ziyaretlerine başladı
banner400

Datça Belediye Başkanlığı için CHP’den aday olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Kurucu Başkanı olan Mutlu Gürler, mevcut başkan Gürsel Uçar’ı makamında ziyarette bulundu. Gürler, “ Datça Belediye Başkanımız kıymetli Ağabeyim Sn.Gürsel Uçar Beyi ziyaret ettik. Her zaman olduğu gibi içtenlikli ev sahipliği ve güzel sohbeti için teşekkür ediyorum” dedi.
Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığı dönemlerde Marmaris ve Datça Yarımadası doğal dokusunun korunması için bilimsel çok sayıda çalışması bulunan Gürler, kamu görevinde başarılı çalışmaları ile tanınıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Kurucu Başkanı olan Mutlu Gürler, Datça Belediye Başkanlığı adaylığı sonrası ilçede bir dizi ziyaretlerini devam ettiriyor. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ı makamında ziyaret eden Gürler, ilçe ilgili bir dizi istişarelerde bulundu. Verimli geçen görüşme sonrası açıklama yapan Gürler, “ Datça Belediye Başkanımız kıymetli Ağabeyim Sayın Gürsel Uçar Beyi ziyaret ettik. Her zaman olduğu gibi içtenlikli ev sahipliği ve güzel sohbeti için teşekkür ediyorum. Sorunları Datça halkı ile birlikte, dayanışma duygusu içerisinde aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

DATÇA İÇİN DONANIMLI VE ÇÖZÜM ODAKLI MUTLU GÜRLER KİMDİR?
Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığı dönemlerde ilanı yapılan tüm milli parkların planlama çalışmalarında görev alan Gürler, Marmaris Milli Parkı ve Datça Yarımadası doğal dokusunun korunması için yaptığı çalışmalar ile tanınıyor.

Jeolojik miras ve jeoturizm konusundaki Türkiye'de başlatılan ilk büyük ulusal envanter programının yürütme kurulu üyeliğini de yapan Gürler, aynı dönemlerde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Sekreterliği ile Doğa ve Çevre Derneği Başkanlığı görevlerini de üstlenmişti.

Uzun yıllar Adalet Bakanlığı Müşavirliği görevinde bulunan Gürler, bu süre zarfında imar planlarına esas Jeolojik Jeoteknik etüdler, yaraltı suları araştırmaları ile deprem güçlendirme projeleri üzerine çalışmaları yönetti.
2010 yılında Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı seçildiği kurultay sonrasında CHP Genel Merkezinde Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığı Başdanışmanı olarak görevlendirilip, ardınan 2011 Genel seçimlerinde Gümüşhane Milletvekili adayı olmuştu.

2016-2019 yılları arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Osman Gürün tarafından yapılan görevlendirme ile jeotermal kaynakların sağlık turizmine kazandırılması ve turizmin on iki aya yayılarak bölgede kalkınmaya ve istihdama katkı yapması üzerine başlatılan ArGe çalışmasının koordinasyonunu üstlenmiş olan Gürler, bu dönemde Muğla’daki tüm sahaların ve Datça yarımadasındaki sıcak su kaynaklarının potansiyeli üzerine araştırmalara imza atmıştı. Gürler, WWF Türkiye, Doğa Koruma Merkezi, TEMA vakfı, Doğa Koruma Vakfı gibi çevreci kuruluşlarla çok sayıda proje ortaklığı yaptı.

 Mutlu Gürler, 2019 yerel seçimleri ardından Mansur Yavaş tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi kuruluşu görevine getirmişti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 21 Mayıs 2024
İmsak 03:05
Güneş 04:53
Öğle 12:24
İkindi 16:20
Akşam 19:44
Yatsı 21:24