banner333

banner309

Büyükakın'dan hemşeri derneklerine afet çağrısı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği,  Düzce Dernekler Federasyonu ve Sarıkamışlılar Derneği başkanlarıyla bir araya geldi.

Güncel 02.01.2024, 14:19 03.01.2024, 09:16
Büyükakın'dan hemşeri derneklerine afet çağrısı
banner400

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Düzce Dernekler Federasyonu ve Sarıkamışlılar Derneği başkanlarıyla bir araya geldi.

Görüşmelerde, kentler için sivil toplum kuruluşlarının önemi ve özellikle depremlere yönelik çalışmalar ele alındı.

Büyükakın, sivil toplum kuruluşlarının deprem öncesi bilgilendirmelerden insani yardıma, arama kurtarmalardan deprem sonrasına kadar birçok alanda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

"Kocaeli'de de birçok derneğimiz arama kurtarma ve insani yardım noktasında önemli adımlar attı" diyen Büyükakın, "Bu çalışmaları çok önemsiyoruz. STK'larımızın kültür, sanat, gençlik, kadın, spor gibi başlıkların yanı sıra deprem başlığıyla yakından ilgilenmeleri, biz neler yapabiliriz sorusuna cevap aramalarını çok kıymetli görüyoruz" dedi.

Büyükakın, hemşeri derneklerinin kültürlerinin gelecek kuşaklara taşınması noktasında aktif çalışacaklarını belirterek, "Bunun yanında deprem ve afet sonrası yönetimine dönük çalışmalar yapmalarını da arzu ediyoruz" diye konuştu.

Büyükakın, STK'ların farklı kurum ve kuruluşlarla çok daha iyi koordineli çalışması gerektiğini de ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Büyükakın, hemşeri derneklerinin depreme hazırlık konusunda yapacakları çalışmalar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07