banner333

banner309

Avusturyalı enerji devi çöpten enerji üretimi için Türkiye'de

Biyoenerjide dünya lideri Avusturyalı BioEnergy International AG, Türkiye’de yatırım için harekete geçti. Türkiye ofisini açan firma belediyeler ve özel işletmeler için atık işleme tesisleri kurarak biyogaz ve elektrik üretilmesini sağlayacak.

Güncel 11.11.2014, 08:24 11.11.2014, 08:39
Avusturyalı enerji devi çöpten enerji üretimi için Türkiye'de
banner400
İhtiyaca uygun biyogaz ve biyodizel tesisleri kurulumunda dünya çapında Pazar ve teknoloji lideri olan Avusturya merkezli BDI – BioEnergy International AG, Türkiye pazarlarındaki etkinliğini arttırmak amacı ile harekete geçti.BioEnergy International AG, 2013 yılı sonunda açtığı Fransa ofisinden sonra Türkiye ofisini İzmir’de faaliyete geçirdi. BDI-BioEnergy Türkiye Genel Müdürü Onur Taş, şirketin Türkiye’de biyoenerji alanındaki geleceği görerek yatırım kararı aldığını söyledi.
 
TÜRKİYE’DE HER YIL 30 MİLYON TON ATIK ÜRETİYORUZ
 
Onur Taş; Türkiye’de biyogaz üretmek için belediyeler ve sanayi olmak üzere iki önemli kaynağın mevcut olduğunu ifade ederek,  “Belediyeler ve yatırımcılar için kuracağımız biyogaz ve biyodizel tesisleri için yerel yan sanayiinin oluşumuna da katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
 
Yılda 25-30 milyon ton civarında karışık olarak toplanan belediye atığı olduğunu vurgulayan Onur Taş şunları söyledi: “Bu miktarın 10-15 milyon tonluk kısmı biyogaz üretme kapasitesine sahip. Ayrıca Türkiye’de gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri bazında çok büyük üretim kapasiteleri mevcut ancak bu sektörlerden çıkan atıklar için biyoenerji ve biyoyakıtçözümleri yeterince değerlendirilip yatırıma dönüştürülmüyor. Bu durum, olumlu tarafından bakacak olursak, beraberinde önemli bir yatırım potansiyeli ve neticesinde yenilenebilir enerji temini - çevresel fayda getirmektedir. Bu değerlendirmeler ve gelişimler içinde BDIBioenergy International AG olarak Türkiye’deki mevcut pozisyon ve faaliyetlerimizi güçlendirme, belediyelere, atık üreticilerine ve biyogaz yatırımcılarına yakın olma kararı aldık. Bu anlamda fiziki olarak Türkiye pazarındaki etkin varlığımızın önemli bir tercih unsuru olacağına inanıyoruz.”
 
TESİS KURMAK ÖNEMLİ AMATESİSİ İŞLETMEYİ BİLMEK BİR O KADAR ÖNEMLİ
 
Türkiye’nin en çok tercih edilen Biyogaz ve Biyodizel teknoloji tedarikcisi konumuna getirmesini hedeflediklerini ifade eden Onur Taş şunları söyledi: “Biyogaz tesislerinin işlevselliğin tesis ömrü boyunca korunması ve tesislerin işletilmesi sürecinde oluşabilecek değişkenliklerin yönetilebilmesi adına işletmecilere süreklik now how transferi, tesis performansının düzenli olarak takibi ve satış sonrası hizmetler kapsamında bakım ve onarım hizmetleri bir tesis kurmak kadar kıymetli bu nedenle, BDI olarak müşterilerimize uzun vadeli sözler verebilmek ve sözümüzü tutabilmek adına Türkiye’de şirketleşmeye  karar vererek BDIBioenergy Türkiye‘yi kurmuş bulunuyoruz. BDI, 1996 yılında kurulduğundan beri, yan ve atık ürünleri endüstriyel ölçekte işlerken kaynakların optimum kullanımını sağlayan teknolojilerin geliştirilmesinde uzmanlaşmıştır ve firma bünyesinde icra edilen araştırma ve geliştirme faaliyetleri neticesinde çok geniş bir patent portföyüne sahip olmuştur. BDI, kendisini “Wasteto Value – Atıktan Değere” anlayışı ile atık bitkisel yağ ve hayvansal yağlar gibi farklı hammaddelerden biyodizel üretilmesi konusunda geliştirmiş olup bununla birlikte, belediye atıkları, gıda endüstrisi, tarım ve hayvancılık sektörü atıklarından biyogaz ve elektrik enerjisi üreten verimli tesisler meydana getirmektedir.” 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09