banner333

banner309

Adıyaman’dan Gümüşhane’ye Uzanan Hikaye

Gümüşhane'de senelerdir terzilik yapan Mehmet Kaya, mesleki serüvenini anlattı.

Güncel 22.01.2024, 15:37 22.01.2024, 15:40
Adıyaman’dan Gümüşhane’ye Uzanan Hikaye
banner400

Gümüşhane'de senelerdir terzilik yapan Mehmet Kaya, mesleki serüvenini anlattı.

Adıyamanlı olduğunu ancak uzun yıllardır Gümüşhane’de mesleğini sürdürdüğünü dile getiren Kaya, terzi dükkanında çalışan olduğunu ve mesleğini severek yaptığını söyledi.

Ekonomik sebeplerden ötürü okuyamadığı için terzi olduğunu anlatan Kaya ''Ben ilkokulu bitirdim, babamız bizi okutmadı mecburen bir meslek seçmek zorunda kaldık. Okumadığım için pişmanım ama çocuklarımı okutmak için elimden geleni yapacağıma söz verdim ve okuttum. Çocuklarıma bu işi öğretmeyi açıkçası düşünmüyorum. Çünkü bu mesleğin tükenmekte olan bir meslek olduğunu düşünüyorum. Son nesil olarak bence benim, 50 yaşına geldim hala işimi severek yapıyorum” dedi.

Kendisini mesleğe sürükleyen şeyin babasının sözü olduğuna vurgu yapan Kaya, “Eskiden ayaklı makinalar vardı. Babam da yırtık sökük diksin diye ablama bunlardan aldı. Ablam sürekli ters çevirdiği için iğneyi kırdı. Ben ise bisiklet sürmeyi bildiğim, ayaklarım pedallara alıştığı için daha iyi kullanıyordum Bunu gören babam senden terzi olur dedi. Serüven de böyle başladı” diye konuştu.

Genellikle müşterilere ürünümüzü beğendirmek zorundayız. Bazen müşterinin üslubundan kaynaklı işi bırakma raddesine kadar geldiğim oluyor. İşimi severek yapıyorum ve hiçbir işin sevilmeden yapılabileceğini düşünmüyorum. Terzilik çok sabır isteyen bir meslek.  İğne ile resmen kuyu kazıyorsun. Maddiyat konusuna gelirsek; iğnenin deliğinden altın aksa seni zengin etmez. Bizimki de o misal” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Aksoy

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 13 Mayıs 2024
İmsak 03:17
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:17
Akşam 19:36
Yatsı 21:13