banner333

banner309

Yetkililer Sınıfta Kaldı.Tribünler Ne Zaman Dolacak ?

Gümüşhanespor'un iç saha maçlarında tribünlerin dolması için taraftarlarca getirilen önerileri yetkili mercilerin icra etmemesi Gümüşhanespor'a gönül verenleri üzmeye devam ediyor.

Gümüşhanespor 04.02.2013, 11:28
Yetkililer Sınıfta Kaldı.Tribünler Ne Zaman Dolacak ?
banner400
 Taraftarların açıklaması şu şekilde;

Sezon başında , Gümüşhanespor tribünlerinin nasıl doldurulabileceği ve taraftarın tribünlere nasıl çekilebileceği konusunda bir takım önerilerde bulunmuş ve bu konularda şehrin yetkili mercilerine görev düştüğünü belirtmiştik.

Ancak takımımız 2.lig yolunda sahasında önemli  karşılaşmalar oynamasına rağmen tribünlerin hala bomboş olduğunu görüyoruz.

Bizler bu önerileri , tribün konusuna yıllarını vermiş kişilerin tecrübelerine dayanarak sunduk.Bu öneriler ilgili mercilere yazılı olarak ta gönderildi.Ancak gelinen noktada hiç bir çalışma yapılmadığı ortada.İnanıyoruz ki bu çalışma yapılsa idi şehirdeki Gümüşhanespor heyecanı artacak ve tribünler dolacaktı.

Son bir ümit olarak bu önerileri bir kez daha yetkili mercilere sunuyoruz.Artık ligdeki çekişmenin son haftalarda daha da artacağı göz önüne alındığında 12.adamın tribünde yer alması gerektiğini anlamalı ve ona göre taşın altına herkes elini sokmalı.

 

1- 
Gümüşhanespor maçları için her maç günü ilçe belediye başkanları ilçelerden birer adet ücretsiz otobüs kaldırmalıdır. Ankara Belediyesinin yaptığı gibi merkez ve ilçe belediye çalışanları, öğretmenler, öğrenciler gibi gruplar maçlara götürülmeli, ilçelerde dev takım bayrakları ve fikstürleri asılmalıdır. Kamu kurumlarında çalışanların maçlara gelmeleri sağlanmalıdır. (Türker Necati Yeniçeri-Gümüşhaneli İş Adamları Derneği Başkan Vekili)

2-
Gümüşhanespor Taraftar Grubu Gadalar İstanbul’da 16 üye ile başlayan grup şu anda 100 kişiye ulaşmıştır ve daha da büyümeye devam etmektedir. İstanbul, Ankara, Kocaeli vb. birçok deplasmanda Gümüşhanespor’a etkili bir tribün desteği sağlanmıştır. Gadalar grubunun Gümüşhane oluşumu için de çalışmalara başlanmış olup bu konuda yetkililerden destek beklenmektedir. (Ahmet KAYA- GADALAR Gümüşhanespor Taraftar Grubu Başkanı )

3-Daha önceki yıllarda 
Gümüşhane de üniversite kurulmamışken meslek yüksekokulu varken üniversite öğrencileri Gümüşhanespor maçlarına geliyor ve önemli bir tribün desteği sağlıyordu. Şu anda Gümüşhane’de üniversite var, ilçelerde fakülteler var, öğrenci sayısı 10 bin üzerinde ancak üniversitelerden maça gelen tek Allah’ın kulu yok. Çünkü üniversitedeki öğrencilere ne bir duyuru var, ne bir organizasyon var. Gümüşhanespor’a tribün desteği için en önemli olay üniversitedeki öğrencileri harekete geçirmek. Çünkü bu yaştaki gençler hem bu tür organizasyonlara daha meyilli olur, hem de tribünde çekirdek yemez takıma destek olur. O yüzden, gerek Valiliğimiz, gerek Belediye Başkanlığımız, gerek ticaret ve sanayi odamız, gerekse ilçe kaymakamlık ve ilçe belediye başkanlıklarımız, bulundukları yerdeki fakülte rektör ve dekanları ile iletişim kurup bu konuda duyurular yaparak hem araç tahsisi yapar, hem de gerekirse bilet ücretini kendi karşılayarak maçlara gençlerin gitmesini sağlar. Bu şekilde birkaç maça giden öğrenci zaten artık bir sonraki maçı iple çeker. (Bayram Taşkın-ultrAslan GÜMÜŞHANE Temsilcisi)

4-Deplasmanlardaki taraftar sıkıntısını yavaş yavaş ortadan kaldırıyoruz. Büyükşehirlerde yaşayan 
Gümüşhaneli hemşerilerimizde bir hareketlilik göze çarpmakta fakat ne hikmetse Gümüşhane’de yaşayan hemşerilerimiz ise maçlara gerekli ilgiyi göstermemektedir. Birçok ilin profesyonel liglerde takımı bulunmamakta iken bu şehrin biri voleybol 1.liginde olmak üzere birden fazla takımı bulunmaktadır. İlçelerimizden en az birer otobüs maçlara getirilmeli buda en az 250 taraftar demektir. Şehir merkezine ve ilçelere Gümüşhanespor bayrakları asılmalı, araçlara çıkartmalar yapıştırılmalı, bunlar çok küçük işe yaramaz gibi görünebilir fakat belli bir zamandan sonra insanlarda zorunluluk hissi yaratacaktır. (Gümüşhane Gençlik Platformu)

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:12
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:26
Yatsı 20:58