banner333

banner309

Zigana’da İstişare Toplantısı Gerçekleşti

Zigana Dağı’nda bulunan tesislerin dış cephelerinin iyileştirilmesi, sorunlarının giderilmesi, çeşitli sosyal donatılar eklenmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesiyle ilgili yapılması planlanan çalışmaların istişare edildiği toplantı gerçekleşti.

Gümüşhane 31.12.2016, 16:46 31.12.2016, 16:50
Zigana’da İstişare Toplantısı Gerçekleşti
banner400

Zigana Dağı’nda bulunan tesislerin dış cephelerinin iyileştirilmesi, sorunlarının giderilmesi, çeşitli sosyal donatılar eklenmesi ve hizmet standartlarının yükseltilmesiyle ilgili yapılması planlanan çalışmaların istişare edildiği toplantı Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Zigana Dağı’nda gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, kurumların teknik personeli ve Zigana Dağı’ndaki işletmelerin sahipleri katıldı.

Toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada, bölgede neler yapılabileceğini masaya yatırmak için bir araya geldiklerini kaydeden Sayın Valimiz, “Buradaki tesisler yıllardır hizmet veriyor. Kadimden beri bu dağın çilesini de çeken buradaki işletme sahipleri. Bu işler öyle kolay değil. Buralarda, rakım 2 bin 50 olan yerlerde bu işletmeleri devem ettirmek kolay değil. Ben Vali olarak tüm işletme sahiplerine şükranlarımı sunuyorum. Sizler bu dağa sahip çıkıyorsunuz, devlet olarak biz de size sahip çıkacağız.” dedi.

Buradaki standartları hep birlikte yükselteceklerini dile getiren Sayın Valimiz, “Zigana bizim için çok önemli bir değer. Daha geniş perspektiften, daha duyarlı bir yaklaşımla bu bölgeye hep birlikte sahip çıkacağız. Standartları yükseltmek bizim elimizde. Çok ufak dokunuşlarla yapacağız. Bunu başardığımızı da göreceksiniz.” diye konuştu.

Yapılacak çalışmaları hem Kültür ve Turizm Bakanlığından ve hem de kaynaklarla destekleyebileceklerini ifade eden Sayın Valimiz, zaten bir marka olan Zigana’yı ufak dokunuşlarla Türkiye’nin çok önemli bir turizm merkezi haline getireceklerini kaydetti.

Tesislerin yapısının statik olarak inceleneceğini ve ona göre projelendirileceğini ifade eden Sayın Valimiz, yapılacak işin uzun yıllar kalıcı olması için tüm detaylarının planlanmasını ve hesaplamalarının ona göre yapılmasını istedi.

Zigana Dağı’ndaki tesislerin standartlarının yükseltileceğini ifade eden Sayın Valimiz, “Burası dünya ölçeğinde bir yer. Burada efsane olmuş isimler var. Yıllarca karayolunun geçtiği dönemde burada 112 hizmeti, güvenlik hizmeti, tamircilik hizmeti vermiş, hayati tehlike yaşayan insanlara hizmet etmiş insanlar var. Bu bölgedeki insanlara önce saygı duyacağız. Öyle olmazsa yardımcı olamazsınız. Tarihi bilmezseniz bir işe yaramaz. Biz burada sadece 3-5 esnafımıza değil, kentimize değer katmak için varız.” dedi.

Toplantıda daha sonra işletme sahipleri ile diğer katılımcılar söz alarak talep ve önerilerini dile getirdiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39