banner333

banner309

Zabıtadan Afiş Uyarısı

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri görüntü kirliliğine yol açan izinsiz asılan afişlere müsaade etmiyor.

Gümüşhane 10.06.2014, 22:20 10.06.2014, 23:30
Zabıtadan Afiş Uyarısı
banner400
 Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri görüntü kirliliğine yol açan izinsiz asılan afişlere müsaade etmiyor. 

Şehir merkezinde duvarlara ve otobüs duraklarına gelişigüzel yapıştırılan afişlerin ortaya çirkin görüntüler çıkardığını dile getiren Belediye Zabıta Müdürü Halit Şişman, izinsiz asılan ve takibi yapılmayan afiş sahipleri hakkında gerekli işlemleri yapacaklarını söyledi.


Kabahatler Kanununda afiş asımıyla ilgili düzenlemelerin bulunduğunu vurgulayan Halit Şişman, konuyla alakalı olarak zabıtanın takiplerini sürdüreceğini söyledi. Kanuna göre izin alınarak asılan afişlerin yine verilen süre sonunda asanlar tarafından toplanması gerektiğinin altını çizen Zabıta Müdürü Halit Şişman konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu şehir hep birlikte yaşadığımız, gözbebeğimiz Gümüşhanemizdir. Bu şirin vatan toprağında birbirimizin hakkına tecavüz etmeden kanunlara uygun hayat ikame etmek vatandaşlık görevimizdir. Bu anlamda halkı bilgilendirmek adına gelişigüzel cadde ve sokakların duvarlarına, otobüs duraklarına, özel şahısların işyerlerine izinsiz afiş asmanın ne kadar yanlış olduğunu bütün akıl sahipleri kabul edecektir. Kaldı ki kanunlarımız bu konuda gerekli düzenlemeleri bizlere sunmuştur. Kabahatler Kanununa göre meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asanlara para cezası verilmektedir. Bu cezaların üst sınırı üçbin rakamlarına kadar ulaşmaktadır. Ayrıca bu afiş ve ilânların ilgililer tarafından verilen süre içerisinde toplatılması gerekmektedir. Buna göre her isteyen vatandaş elindeki ilanı rast gele caddelere duvarlara otobüs duraklarına asma yoluna gitmemelidir. Zabıta olarak bundan sonra daha ciddi takipler yapmak suretiyle bu sorunun önüne geçmeyi planlıyoruz” dedi. 

Diğer taraftan, Vatandaşlar 153 nolu telefon hattından direk arama yaparak veya ziyaret ederek talep, istek ve şikayetlerini, Belediye Başkanlığı Beyaz Masa bölümünde ilgili yetkililere ulaştırabilirler.

Yorumlar (1)
Kemal Yılmaz 10 yıl önce
Belediyemiz afişlerden önce manavları denetimden geçirmeli tün kaldırımlar işgal altında
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44