banner333

banner309

Yağmurdere Jandarma karakolu kapatıldı!

Gümüşhane’nin Yağmurdere köyünde bulunan Jandarma karakolu kapatıldı. Olay sonrasında vatandaşlar sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler.

Gümüşhane 03.12.2016, 18:27 03.12.2016, 18:31
Yağmurdere Jandarma karakolu kapatıldı!
banner400

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yağmurdere köyünde bulunan Jandarma karakolu kapatıldı. Olayın ardından vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Jandarma Genel Müdürlüğü tarafından kapatılmasına karar verilen ve Kale köyünde bulunan Jandarma karakoluna taşınan karakolla ilgili sosyal medyada Yağmurdere vadisinde yer alan 18 köy sakinleri tepki gösterirken, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç ta karakolun kapatılmasını eleştirdi.

Ağaç, bir zamanlar nahiye olan, sonra köye dönüşen Yağmurdere’de sağlık ocağının, okulun kapatıldığını hatırlatarak, Osmanlıdan beri orada bulunan Jandarma Karakolu’nun da apar topar kapatılmasını eleştirerek, kapatılmanın geçici olduğu, yeni bina yapılacağının söylentiler arasında olduğunu söyledi.

Bölgede yaşayanların sağlık ve eğitimden sonra güvenlik konusunun da probleme dönüştüğünü ifade eden Ağaç, “Bu insanlar temel hizmetlerini Gümüşhane’den alamayıp Trabzon’a mı yönlendirilmek isteniyor. Biz Gümüşhane’mizi büyütmeye çalışırken bu yaklaşım bu amaca zarar vermez mi?” dedi.

Gümüşhane siyasetinin önde gelen isimlerinden İşadamı Eftal Tosun, sosyal paylaşım sitesinde kapatılan karakolla ilgili şu açıklamayı yaptı: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BÖLGE İLE İLGİLİ PLAN VE PROGRAMLARI BİLİNMESİNE RAĞMEN, BÖLGEYİ DAHA GÜVENLİKSİZ BIRAKMAK YENİ PROBLEMLER OLUŞMASINA SEBEP TEŞKİL EDEBİLİR,
HASSAS BÖLGEDE, HASSAS DENGELER KURULMALIDIR. YAĞMURDERE JANDARMA KARAKOLU KAPATILMAMALIDIR! 18 ADET KÖYDEN OLUŞAN BU BÖLGE. AYRICA 4 VİLAYET İLE BAĞLANTI SAĞLANAN YOLLARIN VE 105 CİVARINDA YAYLANIN BULUNDUĞU ÖZELLİKLER SEBEBİ İLE TARIM KENTLERİ GİBİ BİR PROJENİN UYGULANABİLDİĞİ YER OLMALIDIR. SAĞLIK OCAĞI VE ORTA OKULU, PTT ACENTELİĞİ KAPATILAN YAĞMURDERE SAHİPSİZ DEĞİLDİR. KARAKOLUMUZ KAPATILMAMALIDIR!”

Sosyal medyada büyük tepki toplayan uygulamayla birlikte bölgedeki vatandaşlar çeşitli organizasyonlarla bu konuda BİMER’e ve CİMER’e yönlendiriliyor.
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38