banner333

banner309

Vali Mayda'dan Çat Kapı Ev Ziyareti

Gümüşhane Valisi Mayda, kent merkezinde çeşitli mahallelerde ikamet eden Afgan mültecilerin evlerine çat kapı ziyaret gerçekleştirdi.

Gümüşhane 16.01.2013, 14:49
Vali Mayda'dan Çat Kapı Ev Ziyareti
banner400
 Vali Mayda, beraberinde Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Torul Kaymakamı Recai Karal ve Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan'la birlikte evleri haber vermeksizin ziyaret etti.


Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Afgan mültecilerin 
Gümüşhane'de sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürdürmesi için çaba gösterildiğini ifade eden Vali Mayda, özellikle genç çocukları bulunan ailelerin çocuklarını mutlaka okullara göndermelerini istedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşların evlerini ziyaret eden Vali Mayda, bir süre önce il genelindeki fakir ve muhtaç ailelere çeşitli ayni yardımlarda bulunduklarını hatırlatarak, " Vatandaşımız mutlu olduğu, refaha kavuştuğu sürece devletimiz de var olacaktır. Devletin tüm imkanları ihtiyaç sahibi ailelere gerekli yardımı yapmak için seferber edilmiştir. Zaman zaman İşlerden arta kalan zamanlarda akşamüzeri vatandaşları ziyaret ederek onların hatırlarını sormaya çalışıyorum, onların dertlerini dinleyip çözüm bulmaya gayret ediyoruz. Ayrıca Van depreminin ardından ilimize gelen 140 dolayındaki mülteci çeşitli evlerde ve Naim Ağaç Spor tesislerinde ikamet ediyorlar. Devlet olarak kendi vatandaşlarımıza ne yapıyorsak misafirimiz olan mültecilere de aynısını yapmak için çaba gösteriyoruz. Ziyaret ettiğimiz evlerde genellikle küçük çocuklar ve gençler görüyoruz. Eğitimin önemini belirterek ailelere çocuklarını okula göndermeleri konusunda da telkinlerde bulunuyoruz." dedi.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11