banner333

banner309

Üstad Necip Fazıl, Vefatının 30.Yılında Sakarya Şiiriyle Anıldı

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30. yılı münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkez İlçe Ortaokullar arası "Sakarya Türküsü" şiirini en güzel okuma yarışması düzenlendi.

Gümüşhane 20.05.2013, 17:53
Üstad Necip Fazıl, Vefatının 30.Yılında Sakarya Şiiriyle Anıldı
banner400

 Gümüşhane Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir okuma yarışmasına Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Eğitim Denetmenler Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Murat Şükrü Baş, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu belirten Vali Dr. Yusuf Mayda, Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mesut Olgun; “Bilindiği gibi Necip Fazıl Kısakürek, Türk şiirinin çok önemli kalemlerinden biri. Şairlerin Sultanı olarak anılır. Sakarya Türküsü de, o büyük Cihan İmparatorluğundan yeni genç Cumhuriyetimize geçişteki mücadele olan kurtuluş mücadelesini çok iyi anlattığı, millet olarak bizi çok güzel anlattığı bir şiirdir. Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Muhsin Kalkışım, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç Dr. Selami Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Engin Gökçür, Yrd. Doç. Dr. Yeşim Işık ve Arş. Gör. Mehmet Ali Yıldız’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 14 ortaokuldan 14 öğrenci şiiri seslendirdi.

Öğrencilerin okuduğu şiirler salonda bulunan yönetici, öğretmen, öğrenciler ve veliler tarafından beğeniyle izlendi. Yarışma sonrasında jürinin yaptığı değerlendirmede Fevzipaşa İlkokulu/Ortaokulu öğrencisi Dilara Şahin birinci, Dumlupınar İlkokulu/Ortaokulu öğrencisi Semanur Karabulut ikinci ve Atatürk Ortaokulu öğrencisi Beyza Çimen üçüncü oldu.

Öte yandan Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerinden Nesibe Gözün’ün Sakarya Türküsü şiirini okuması izleyicilerden tam not aldı.

Yarışmada 1. Olan Fevzipaşa Ortaokulu öğrencisi Dilara Şahin Bin TL, 2. Olan Dumlupınar İlkokulu/Ortaokulu öğrencisi Semanur Karabulut 300 TL, 3. Olan ve Atatürk Ortaokulu öğrencisi Beyza Çimen 200 TL ve katılan her öğrencilere, rehberlik eden öğretmenlere kitap ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39