banner333

banner309

Üç Gün Arayla İkinci Yangın

Gümüşhane’de üç gün arayla meydana gelen ikinci örtü yangında bu kez bazı meyve ağaçları zarar gördü.

Gümüşhane 30.08.2018, 15:15
Üç Gün Arayla İkinci Yangın
banner400

Gümüşhane’de üç gün arayla meydana gelen ikinci örtü yangında bu kez bazı meyve ağaçları zarar gördü.

Geçtiğimiz hafta Merkez İlçeye bağlı Yeşilyurt köyünde meydana gelen 5 hektarlık örtü yangınının ardından bu kez de Kelkit karayolu üzerinde bulunan Aşağı Alıçlı ve Yeniköy köyü arasındaki alanda yangın çıktı. Kuru otların tutuşması nedeniyle başladığı değerlendirilen yangın, rüzgârın etkisiyle büyüdü. Tam ormanı tutuşturmak üzereyken kontrol altına alınan yangından 10 dönüm alan etkilendi.

Edinilen bilgiye göre Gümüşhane-Kelkit karayolu kenarındaki Aşağı Alıçlı ve Yeniköy köyü arasında kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle Yeniköy köyündeki ormanlık alana doğru hızla ilerledi. Gümüşhane Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çabaları sonucu yangın tam ormanı tutuşturmak üzereyken kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kış Hazırlığı Yapan Vatandaşlar Uyarıldı

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük yangının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte geçen hafta çıkan yangında 5 hektarlık alanın zarar gördüğünü hatırlatarak, bugün yeniden bir örtü yangını ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Vatandaşlara kış hazırlıkları yaparken doğada ateş yakmamaları uyarısında bulunan Pezük, “Hem mangal yapan piknikçiler hem de evlerde turşu, yufka, menemen yapan vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Şu an tam insanların yiyeceklerle ilgili kışa hazırlık yaptıkları dönem ve otların da en kuru olduğu dönem. Özellikle köylerde bu tür işler dışarda yapıldığı için rüzgarla birlikte kuru otlar benzin gibi tutuşup yanıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39