banner333

banner309

Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü İmzalandı

Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Gümüşhane 01.02.2022, 08:50
Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü İmzalandı
banner400

Protokolle eğitimin niteliğini arttırmak, eğitim hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla, çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

Gerçekleşen imza törenine Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Nazır ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci katıldı.

Protokolün ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada protokolün eğitimde bölgesel düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü ile her alanda gelişmenin sağlanmasında yerel aktörlerden özellikle üniversitelerin giderek artan oranlarda aktif roller üstlenmeye başlamasıyla birlikte imzaya alındığı ifade edildi.

Protokolle eğitim alanında hizmet veren eğitim kurumları ile yükseköğretim kurumlarının iş birliği yapması, her düzeyde ortaya çıkan eğitim sorunlarının paylaşılması ile birbirinin devamı durumundaki bu eğitim kademeleri arasında, karşılıklı iş birliği anlayışının gelişmesine imkân sağlayacağından; protokol, okullardaki eğitimin niteliğini arttırıcı önemli bir stratejik girişim olarak düşünülüyor. 

Tarafların iş birliği, Gümüşhane il sınırları içerisinde yer alan Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, planlı çalışmalar yürüterek, özellikle öğrencilerin kendini gerçekleştirmesi ve değer hanelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırıcı mahiyette olacak.

Gümüşhane Üniversitesi'nin yetişmiş beyin gücü, fiziki mekân ve tesisleri ile bilim araştırma kapasitesi ve öğretim üyelerinin katkıları, eğitimin niteliğinin arttırılmasına yönelik yapılacak eğitim, araştırma, mesleki gelişim, yayın, sosyal, kültürel ve faaliyetler düzenlenmesine katkı ve öğrencilerin Gümüşhane Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa karar verilen bilimsel çalışmalar, araştırmalar ve projeler için Gümüşhane Üniversitesi‘nin uygun göreceği yerlerde ve zamanlarda Üniversiteyi ziyaret etmelerini, mümkün mertebe olanaklarından yararlanmalarını sağlayacak.

Diğer yandan okulların ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında üniversite tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanacak. Bu kapsamda Üniversite öğretim elemanlarınca okul ve kurumlarımızdan da taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34