banner333

banner309

Siyaset Kazanı Kaynıyor !

Gümüşhane’de, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi siyaset ısınmaya başladı.

Gümüşhane 18.09.2013, 09:33
Siyaset Kazanı Kaynıyor !
banner400
 Gümüşhane’de, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi siyaset ısınmaya başladı.

AK Parti’de 21 Ekim 2013’de başlayacak olan aday adaylığı başvuruları öncesi birçok kişinin aday adaylığı için başvuru hazırlığında olduğu öğrenilirken, AK Parti’nin 3 dönemdir İl Belediye Başkanlığı’nı kaybettiği Gümüşhane’de bu seçimlerden zaferle çıkılması hedefleniyor. AK Parti eski Milletvekili Sabri Varan’ın Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda ‘Genel Merkez’in vereceği her türlü göreve hazırım’ açıklamasının ardından AK Parti eski İl Başkanı Yususf Özgün de, Genel Merkez’in vereceği her türlü göreve hazır olduğunu belirterek, açık kapı bıraktı. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde 35 oy farkla seçimi kaybeden ve bu tarihten itibaren partide aktif olarak rol alan AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen en favori aday olarak görünüyor. 

Belediye Başkanlığı için 
Gümüşhane’de uzun süre bürokrat olarak görev yapan ve başarılı hizmetlere imza atan Selahattin Varan ve ağabeyi Mali Müşavir Sebahattin Varan’ın da aday olmayı düşündüğü öğrenilirken, bu iki isim kulisleri hareketlendirdi. 

AK Parti’nin Sabri Varan’ın aday gösterilmesi durumunda, seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Sabri Varan’ın aday gösterilmesi durumunda, ilde yaptığı hizmetlerden ötürü vatandaşın kendisini sandıkta ödüllendireceği düşünülüyor.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Aslan, aday adayı olacağını kaydetti. Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Veli Ağaç ise, Gümüşhane’nin iktidarla artık belediye ile de tanışması gerektiğini belirterek, adaylığı kesinleşen kişiyi herkesin sahiplenmesi gerektiğini vurguladı. Ağaç, “Adaylık için ruhen ve bedenen, ekonomik olarak hazır olmak lazım. Ancak seçimlerde süre giderek daralıyor. Tabi ki aday adaylığı ile ilgili tüm adayların önünün açılması lazım. Herkes bu konuda cesaretlenmeli ve bu konularda sağlıklı kararlar vermek lazım. Gümüşhaneiktidarla artık ilde de tanışmalı. Ben Veli Ağaç olarak aday adayı olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Bizde duracağımız yeri biliyoruz. Sonuna kadar evin içinde olacağız. Adayı kesinlesen adayı parti kabullenmeli ve tüm adaylarla birlikte arkasında durmalıdır” diye konuştu. 

Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan ise, kesinlikle adaylığı düşünmediğini kaydetti.


Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (4)
veli 11 yıl önce
evet adı gecen adaylardan hepside olabilir ama memur sen başkanı sayın ağaç ne zamandır akp başkanlığını yürütüyor bu açıklmayı hangi kispet ve misyonla yapıyor memursen başkanlığı memurların çıkarlarını savunulması gereken bir makam iktidarın çıkarlarını değil Gümüşhane senın gibiler yüzünden bir şey yapamıyor yiyorsa sende gir o seçime boyunun ölçüsünü al sana inat canlıya vereceğim oyu
ergun 11 yıl önce
ne kadar güzel demokrasinin gereği bu kadar adayın olması ama çoğunluk bir aileden tuhaf seçmen gözüyle bu adaylarla zor
gümüşhaneli 11 yıl önce
gümüşhanede 2004 seçimlerini sabote edip listeyi seçim kuruluna geç yollatan sabri varan siyasi bir mevtadır.ercan çimen onun kötü imajını silemediği için kaybetti.varan ailesine geçit yok.
lami 11 yıl önce
Memur siyaset yapabilir mi. Sağlık Müdürlüğünde Hami ÖZÇUBUKCU ne iş yapar bunun görevi memurluk mu siyaset mi. 657 Devlet memurları Kanunun niçin çıkarıldı.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37