banner333

banner309

Restorasyonu Biten Yeşildere Konakları Turizme Kazandırılacak

Zamana meydan okur gibi günümüze dek ayakta kalmayı başarmış, Yeşildere Köyünde bulunan iki tarihi konak restorasyon sonrası, turizm altyapısına hizmet vermek üzere değerlendirilecek.

Gümüşhane 09.05.2018, 18:12 12.06.2018, 09:10
Restorasyonu Biten Yeşildere Konakları Turizme Kazandırılacak
banner400

Zamana meydan okur gibi günümüze dek ayakta kalmayı başarmış, mimari üslubu, çatısı, merdiveni, yapı malzemesi ve balkonuyla kültürel miras olan konakları gelecek kuşaklara taşımak için Yeşildere Köyünde bulunan iki tarihi konak restorasyon sonrası, turizm altyapısına hizmet vermek üzere değerlendirilecek.

Beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyen Sayın Valimiz Okay Memiş Gümüşhane İl Özel İdaresince restorasyonu yaptırılan taş ve ahşap malzemelerden inşa edilmiş konaklar, geçmişin yaşam kültürünün birer belgesi olduğunu ifade ederek “ Bu konaklar zaman içerisinde yıpranarak yok olmaya başlıyor. Yöre mimarisine sahip olan günümüz koşullarına ayak uydurabildikleri ve yaşamlarını sürdürebildikleri sürece önem kazanıyor. Burada yaptığımız restorasyon hem tarihi eserlere olan ilgiyi artırıyor, hem de ilimizin turizmine önemli katma değer sağlayacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: www.gumushane.gov.tr

Yorumlar (1)
Kadir 6 yıl önce
Istanbulda yaşayan hemşeriniz olarak söylüyorum yapmış olduğunuz Haberleriniz güzel sosyal mecralardan da takip ediyorum fakat bazı eksiklerinizi var mesela memleketimizin tanıtımı açısından yapmış olduğunuz haberlerde daha çok görsel veya video ekleyebilirsiniz. örneğin bu haberde bir konak restorasyonu ha eri vermişsiniz ama valimizin balkonundan bakarken ki resmini koymuşsunuz ki burada kimin neyin tanıtımı yapılmış belli deyil ki bazen insanlar sadece görsel dahi olsa o sehri o yerleri merak edip geçerken bile de olsa ugrayıp gezmeye gelir buda o şehrin turizme büyük bir katkısı olur anlatmak istediğim sadece uzun uzun haber olsun diye haber değil de bir cümle
Yazı olsada o yazıyı anlatan bir kaç ilave resim veya video eklemniz ki sizinde memleketemiz hakkında haber yaparken ufakta olsun biraz katkınız olsun diyorum ...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11