banner333

banner309

Doç. Dr. Fatih Yalçın Öğrencilerle Buluştu

Gümüşhane Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen GümüşHANEler Okuyor projesi kapsamında Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Doç. Dr. Fatih Yalçın’ını öğrencilerle buluşturdu.

Gümüşhane 10.05.2018, 08:40 12.06.2018, 09:10
Doç. Dr. Fatih Yalçın Öğrencilerle Buluştu
banner400

Gümüşhane Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen GümüşHANEler Okuyor projesi kapsamında Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Doç. Dr. Fatih Yalçın’ını öğrencilerle buluşturdu.

Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa okul müdürü Köksal Duman, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Neden okumayı ihtiyaç olarak hissetmiyoruz sorusunu sorarak konuşmalarına başlangıç yapan Doç. Dr. Fatih Yalçın, “Ülkemizi okuyarak, üreterek ve çalışarak bir yerlere taşımak zorundayız. Bunun için herkesin dertlenmesi lazım, kafa yorması lazım.” dedi

Kendi öğrencilik yıllarımda okumak için özellikle dergileri ve şiirleri seçtiğini ifade eden Yalçın, her şeyden önce okumayı bir ihtiyaç olarak hissetmek ve kendimizi bilmemiz gerektiğini ifade etti.

Öğrenciler ile soru cevap yapan Doç. Dr. Fatih Yalçın Tacettin Şimşek’den Yayla yürekli Çocuklar şiirini okuyarak program sona erdi.

Doç. Dr. Fatih Yalçın Kimdir?

Doç Dr Fatih Yalçın, 01.07.1978 tarihinde Torul Yücebelen Köyü’nde doğdu. Öğrenim hayatı boyunca babasının mesleği dolayısıyla birçok okulda öğrenim gördü. 1995’te okulumuz Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldu.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğini bölümünü bitirdikten sonra Gümüşhane Kürtün’de göreve başladı. Daha sonra okulumuz Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesine atandı. Okulumuzda bir süre görev yapan Fatih Yalçın, bir grup arkadaşı ile birlikte Harşit Dergisini çıkardı.

2005 yılında Atatürk Üniversitesi Bayburt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak girdi. Bu arada Atatürk Üniversitesinde yüksek lisans yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Yeni Türk Edebiyatı alanında Tahsin Yücel Romanlarında Yabancılaşma ve İroni adlı teziyle doktora eğitimini tamamladı. Bayburt eğitm ve edebiyat fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalışırken aynı zamanda üniversite genel sekreterliği görevini de yürüttü. 2017 yılında yeni İslamcı akımın edebiyat okulu Mavera dergisi çalışmasıyla doçent oldu. Halen Gümüşhane Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Harşit, Dergâh, Aralık, Dergibi, Yarın gibi edebiyat dergilerinde şiir, öykü ve denemeleri yayınlanan Fatih Yalçın evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34