banner333

banner309

Rasim Ozan Kütahyalı'ya Gümüşhanelilerden Büyük Tepki

Köşe yazılarında Gümüşhaneyi küçük gören ifadelerde bulunan Sabah Gazetesi Köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya Gümüşhanelilerden Büyük Tepki geldi.

Gümüşhane 19.01.2014, 01:34 19.01.2014, 01:38
Rasim Ozan Kütahyalı'ya Gümüşhanelilerden Büyük Tepki
banner400

 Gümüşhane Kent Konseyi, Kütahyalı'ya Sabah Gazetesi’ndeki “Karartma medyası ve Gülen'e bir tavsiye”  başlıklı yazının içeriğinde geçen “Gümüşhane” ifadelerinin tüm Gümüşhanelileri rencide edecek şekilde kullanıldığını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, 7 madde haline getirdiği soruları hem Kütahyalı’ya hem de Sabah Gazetesine gönderdiklerini söyledi.



Kent Konseyi Başkanı Pir’in yazar Kütahyalı ve Sabah Gazetesine gönderdiği sorular şöyle:



1-    Yazınızda;  “Boşuna eski amiral gemisine Gümüşhane gazetesi demiyorum.” İfadenizde, kuruluş ve şahıs adı belirtmeden,  “GÜMÜŞHANE”  halkını rencide edici  bir tavır ve tutum sergilemiş bulunmaktasınız. 

2-    Profesyonel bir gazetecinin, muhatabı olan kişi veya kuruluşları doğrudan ifade etmesi gerekirken, yazısında kastettiği kişinin aidiyeti olduğu memleketinin ismini vermesini gazetecilik mesleğinin etik ilkeleri ile bağdaşmayan bir davranış olarak görüyoruz.

3-    Gümüşhane, her Anadolu ili gibi, milli bütünlüğün, demokrasinin, samimiyetin bir kalesidir. Gümüşhane insanları da herkesten çok milli, manevi değerlerine bağlı, milli bütünlüğün bir sembolüdür.

4-    Ülkemizde “Gümüşhane gazetesi” adı altında bir yayın kuruluşu bulunmamaktadır. “Gümüşhane Gazetesi” diye neyi kastetmiş bulunmaktasınız?

5-    Şahsınızın, birileriyle kişisel sorunları olabilir. Bu sorunları doğrudan isim vererek yazılarınızda yazma imkanınız varken, GÜMÜŞHANE VE GÜMÜŞHANELİLERİ bu işin içine çekmenizi kınıyoruz.

6-    İkili ilişkilerdeki şahsi çekişmelere GÜMÜŞHANE gibi Türkiye genelinde 800 bin kişilik bir ilin karıştırılmasını tek kelime ile büyük bir hata kabul ediyoruz. 

7-    Yanlış anlaşılmalara neden olan yayınınızı tekzip ediyoruz. Tekzibimize ve açıklamalarımıza köşenizde yer verilmesini ve Gümüşhanelilerden özür dilenmesini rica ederiz.


Sorularını yöneltti.

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Dernei (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, Gümüşhane ve Gümüşhaneliyi aklınca Hürriyet gazetesi üzerinden aşağılamaya çalışan yazar Rasim Ozan Kütahyalı’yı esefle kınadıklarını söyledi.



Kütahyalı’yı muhatap alıp ona cevap yazmak yada hakaret etmek niyetinde olmadığını kaydeden Akçay, “Anlaşılan odur ki Rasim Ozan Kütahyalı denen şahıs Gümüşhane’yi, Gümüşhaneliyi sahipsiz zannetmiştir. Ancak bu kişi ve bu düşünceye sahip olan başka kişilerde şunu asla akıllarından çıkarmamalıdırlar. Gümüşhane ve Gümüşhaneli asla sahipsiz değildir. Kaldı ki Türkiye markası olmuş Hürriyet gazetesi ve onun sahibi olan değerli hemşerimiz Sayın Aydın Doğan’la anılmakta bizlere onur ve gurur verir. Bundan hiç bir zaman zul duymayız.” dedi. 



Gümüşhanelinin gururlu, mert, çalışkan, ülkesine bağlı, devlete olan yükümlülüklerini sonuna kadar yerine getiren ve en önemlisi kimsenin adamı olmayan, satılmamış, onurlu, gururlu, şerefli insanlar olduğunu dile getiren Akçay, “Gümüşhane ve Gümüşhane insanına dil uzatacak kadar hezeyana düşmüş akıllarınca Gümüşhane’yi aşağılamaya çalışarak prim yapacaklarını düşünen kendini kaybetmiş bu tür zavallı kişi ve kişileri, gerçek Gümüşhaneliler olarak kınıyor ve akıllarını başlarına almalarını öneriyoruz.” diye konuştu.




Yorumlar (1)
İsmail Hakkı 10 yıl önce
İktidar erkinin şımarttığı şarlatandan ancak bu beklenir. Bir bölgenin insanlarını küçük görmek, ancak aşağılık, çukur bir komplekse düşmüş birisi tarafından olur. Çünkü bu tipler kendilerinin içinde bulundukları çukuru fark edemeyecek derece zübüktürler….
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11