banner333

banner309

Polis Haftası Gümüşhane'de Kutlandı

Türk Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıldönümü, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Gümüşhane 11.04.2018, 10:30
Polis Haftası Gümüşhane'de Kutlandı
banner400

Türk Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıldönümü, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na İl Emniyet Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törene, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Vali Yardımcılarımız Aytaç Akgül ve Ali Arıkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Emniyet Teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törende, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, başarı belgesi ile ödüllendirilen polis memurlarına başarı belgeleri Vali Memiş tarafından takdim edildi.

Anıt önündeki törenin ardından ilimizde faaliyete başlayacak olan Motosikletli Polis Timi’ ne Vali Memiş tarafından görev emri verildi. Burada yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatımızın 10 Nisan Polis Bayramını kutlayan Vali Memiş,” Ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Emniyet teşkilatımız milletimizin, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tesis etmek için gece gündüz görev yapan bir teşkilat. Üniformasının, Ay Yıldız’lı şanlı bayrağımızın hakkını veren bir teşkilat “ dedi.

Gümüşhane’nin ülkemizin en güvenli illerinden biri olduğunu ifade eden Vali Memiş,” Polis Teşkilatımızın, Jandarmamızın büyük katkıları olduğu kadar siz değerli vatandaşlarımızın da kanuna, hukuka ne kadar riayet ettiğinin de göstergesidir. Gümüşhaneli vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gümüşhane’de Motosikletli Polis Timi’nin kurulmasını daha önce planladıklarını belirten Vali Memiş,” Gümüşhane coğrafyası, topoğrafyası, özellikle dar sokaklarıyla suç ve suçluyu takip etmek, suçu önlemek için timlerimizin Gümüşhane’mizde daha etkin bir polis gücü oluşturacağını düşündük. Aldığımız onayın ardından İl Emniyet Müdürümüz ve İl Emniyet Müdür Yardımcımız Servet Bey’in katkılarıyla bugün göreve başladılar. Bu kardeşlerimiz Gümüşhane’deki bütün vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu anda olaylara ilk müdahale edecek ekip olacak. Hepsine kazasız belasız görevler diliyorum. İlimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11