banner333

banner309

PKK Gümüşhane'de saldırı planlıyor

PKK terör örgütünün "ülke gündemini değiştirmek, dikkatleri çekmek ve örgütteki moralleri yükseltmek" için Gümüşhane'nin Yağmurdere Köyü Jandarma Karakolu'na saldırı planladığı istihbaratı alındı.

Gümüşhane 07.09.2016, 13:28 07.09.2016, 13:32
PKK Gümüşhane'de saldırı planlıyor
banner400
Son aylarda özellikle Karadeniz kırsalındaki PKK varlığı sebebiyle güvenlik güçleri dikkatlerini bu yöne çevirdi. PKK'nın Karadeniz yapılanmasının yeni eylemler için harekete geçtiği belirlendi. Terör örgütünün yeni hedefinin Gümüşhane'nin Yağmurdere Köyü Jandarma Karakolu olduğu belirlendi. Jandarma Karakolu ve diğer birimler saldırılara karşı uyarılarak, dikkatli olunması istendi. 

Belirlenen diğer bir PKK hedefi ise Trabzon’un Araklı ilçesinde bulunan Dağbaşı Jandarma Karakolu. Terör örgütünün özellikle bu lokasyonları seçmesinde "ülke gündemini değiştirmek, dikkatleri çekmek ve örgütteki moralleri yükseltmek" gibi amaçları olduğu biliniyor.


3 polisi şehit etmişti

Gümüşhane ve Trabzon Bölgesi'nden sorumlu olduğu belirlenen Zeynel adlı telsizi kullanan Cudi - Zaza kod adlı Bingöllü Mehmet Yakışır adlı teröristin Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 19 Temmuz 2016 tarihinde 3 polisi şehit eden terörist grubunun lideri olduğu biliniyor. 4 kişilik gruba liderlik yaptığı belirlenen Mehmet Yakışır adlı teröristin Gümüşhane'nin Yağmurdere Köyü Jandarma Karakolu ile Trabzon'un Araklı İlçesi Çankaya Mahallesi'nde bulunan Dağbaşı Jandarma Karakolu'nu hedef belirlediği öğrenildi.

Güvenlik güçleri teyakkuzda


Bölgede zaman zaman telsiz konuşmaları alınan PKK'lı terörist grubun, devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, lojmanlara, kamu servis araçlarına, HES'lere ve güvenlik güçlerine ait sivil araçlara yönelik bombalı ve yol kesme eylemi yapabileceği bilgisi tüm birimlerle paylaşıldı. İstihbarat raporları doğrultusunda bölgede tüm tedbirlerin alınması istendi. Eylem arayışında olan PKK'lı teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri teyakkuza geçirildi.
haber29.net

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38