banner333

banner309

"Limni Gölü Uzungöl kadar popüler olacak"

İl Genel Meclisi toplantısında konuşan Vali Okay Memiş “İddia ediyorum, Limni Gölü Uzungöl kadar popüler bir yer olacak. Seneye oraya Arap turistlerin akın ettiğini göreceksiniz" dedi.

Gümüşhane 07.09.2016, 14:25 07.09.2016, 14:34
"Limni Gölü Uzungöl kadar popüler olacak"
banner400

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarının sonuncusu Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in de katılımıyla, İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gündeme dair birçok maddenin konuşulduğu toplantıda Vali Memiş, Tomara Şelalesi, Zigana Kayak Merkezi ve Limni Gölü gibi turizm merkezlerinin yollarında çalışmaların devam ettiğini ifade etti.  Gümüşhane’nin kalkınmada turizm, madencilik ve organik tarım-hayvancılık olmak üzere 3 önemli argümanının olduğunu kaydeden Vali “Turizm hakikaten çok ciddi potansiyelimiz olan bir alan. Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol dahi doğal güzellikte Türkiye’nin en güzel yollarından bir tanesi. Her ilçemizde ve her köyümüzde ayrı bir güzellik var. Onun için köylerimizin yollarını asfaltlamamız gerekiyor. Sizlerle birlikte bütün ilçelerimizi gezdik ve sizin de önerilerinizle yapılmasına karar verdiğimiz yollar için kaynak temin ettik. Tabii ki İl Özel İdaresi olarak bütçemizin yeterli olmadığını fark ettik ve merkezi idareden kaynak temini için girişimlerde bulunduk. Bu konuda Sayın Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ciddi anlamda bizlere destek oldular. Hesaplamalarımıza göre kendi bütçemiz haricinde en az 20 milyon TL gibi bir kaynak bulabilirsek, 2 yıl içerisinde bütün yollarımızı asfaltlarız. Yolların asfaltlanması da bir turizm altyapısıdır.” şeklinde konuştu.


"Arap turistler akın edecek"

Limni Gölü'n Uzungöl kadar popüler bir yer olacağını iddia eden Vali Memiş, "Seneye oraya Arap turistlerin akın ettiğini göreceksiniz. Limni Gölü’ne gelen turist Karaca Mağarası’na da gelecek. Karaca Mağarası’na gelenler Gümüşhane merkeze, Süleymaniye Mahallesi’ne gelecek, Krom Vadisi’ne, İmera’ya, Santa Harabeleri’ne, Örümcek Ormanları’na gelecek.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09