banner333

banner309

Peygamberimiz'i Anlamak Aylara Sığmaz

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş, "Peygamber Efendimiz'i (sav) anmak, anlamak aylara sığmaz. Burada o okyanustan bir damla sunacağız." dedi.

Gümüşhane 17.04.2013, 08:31
Peygamberimiz'i Anlamak Aylara Sığmaz
banner400
 Trabzon'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğüve İl Müftülüğü tarafından 'Hazreti Peygamber Efendimiz'in (sav) Gençlere Yaklaşımı' konulu konferans düzenlendi.

Trabzon Lisesi Konferans Salonu'ndaki programa, İl Müftüsü Veysel Çakı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Müftü Çakı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, toplumun Hz. Peygamber'i (sav) anlamaya çok ihtiyacı olduğunu belirtti. Çakı, "Peygamberimiz'i (sav) anlamamız gerekir. Biz hep Adem'in çocuklarıyız. Annemiz babamız bir. Dinde bilim çok önemlidir. Ama en önemlisi bildiğinizi hayata yansıtmaktır. Herkes kendi dindarlığını sağlam zeminde oturtmalıdır. Bu dünya geçici, ondan sonra ebedi hayat başlayacak." diye konuştu.

Müftü Veysel Çakı'nın konuşmasının ardından katılımcılara, Hz. Peygamber'in (sav) hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izletildi. Daha sonra da GümüşhaneÜniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş, öğrencilere 'Hazreti Peygamber Efendimiz'in (sav) Gençlere Yaklaşımı' konferans verdi. Altuntaş, "Peygamber Efendimiz'i (sav) anmak, anlamak aylara sığmaz. Burada o okyanustan bir damla sunacağız." ifadelerini kullandı.

Altuntaş, konferansın ilerleyen bölümlerinde öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Mayıs 2024
İmsak 03:26
Güneş 05:07
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:31
Yatsı 21:04