banner333

banner309

Özdamar'dan Çimen'e Çevre Yolu Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, geçtiğimiz günlerde çevre yoluyla ilgili açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen’i eleştirerek, açıklamayı oldukça düşündürücü bulduklarını söyledi.

Gümüşhane 23.09.2013, 15:43
Özdamar'dan Çimen'e Çevre Yolu Eleştirisi
banner400
Yaptığı açıklamada konu ile ilgili toplumdan gelen tepkilere karşılık, proje sahiplerinin hiçbir açıklama yapmamasına karşın İl Başkanı Çimen’in açıklamalarının basında yer almasının oldukça düşündürücü olduğunu kaydeden Özdamar, “İlimizde projeyi yapan, ihaleye çıkaran ve onun hak ediş bedellerini ödeyen devlet olduğu halde yetkililerinden hiçbir ses çıkmaması çok manidar görünmektedir. Görüldüğü kadarıyla muhterem Başkan ve temsil ettiği görüş kendini devlet yerine koymuş ve her şeyin mutlak sahibi edasıyla basına bilgi vermeye devam etmektedir.” dedi.

Bu projenin sorumlularının kim olduğunu, müteahhit firmanın kim olduğunu ve toplantıda bulunan kamu görevlilerinin hangi sıfatla orada bulunduğunu sorgulayan Özdamar, projenin sahibi olan Karayollarından ve onun yetkilisinden hiçbir açıklama olmamasını eleştirerek, “Bu proje o siyasi partinin projesi midir? Ercan Bey bildiğimiz kadarıyla ekonomist bir arkadaşımızdır. Kendisi ne zaman mühendis oldu? Yoksa o da parti lideri Sn. Tayyip Erdoğan gibi her konuda uzmanlığa mı soyundu?  Hatırladığımız kadarıyla Sn. Başkan birinci proje açıklandığında o projeyi öve öve bitiremiyordu. O sahiplendiği projeyi hazırlayanların hata yaptığı anlaşılmış ve şimdi de yapmış oldukları hatayı düzelterek günah mı çıkarmaktadırlar.” diye konuştu. 

Çevre yolu projesinde kamunun hata yaptığını ve hatasını düzeltmeye çalıştığını iddia eden Özdamar, şunları söyledi: “Sn. Çimen bu projeyi sahiplenmekle hatalarını da kabul etmekte midir? Siyasi partilerin ve yetkililerinin devlet işlerine karışmamalarını tavsiye ediyoruz. Ama kendilerini devlet yerine koyup, devletin hatalarını da kendileri üstleniyorlarsa mesele yok. Birinci proje ortadan kalktığına göre ve de ikinci proje uygulamaya konuldu ise İl başkanı kardeşimiz birinci proje için harcanan maddi kaynağın da sorumluluğunu üstleniyor mu? Birinci projenin fizibilite maliyeti ve hazırlık çalışmalarının maliyeti kaç liradır? Hata yapanlar bunun bedelini ödemeye hazır mıdır? Sorumlular kim olursa olsun bu savurganlığın bedelini birileri ödemelidir. Devlet kimsenin çiftliği de değildir. Hele siyasi iktidarın asla. Sanılmasın ki hiç kimse bir şey bilmiyor. İkinci projenin maliyetinin kaç lira olduğunu bilmekte toplumun hakkıdır ve sorumlulardan da açıklama bekliyoruz.  Bu devlet AK Parti’nin yaz boz tahtası değildir, herkes yerini, sorumluluğunu ve görevini iyi bellemelidir. Sonuç olarak kamuyu temsil edenlerinde koltuklarında küçülmemelerini bekliyoruz."



Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49