banner333

banner309

Muhtarlara Yönelik Kurslar Düzenlendi

Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce; Gümüşhane Merkez mahalle muhtarları ve Merkez İlçe Köy Muhtarlarına yönelik kurslar verildi.

Gümüşhane 16.01.2023, 10:05
Muhtarlara Yönelik Kurslar Düzenlendi
banner400

Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce; Gümüşhane Merkez mahalle muhtarları ve Merkez İlçe Köy Muhtarlarına yönelik kurslar verildi.

Milli Kültürümüzün yabancılaşmaya ve sosyal yozlaşmaya karşı muhafaza etmek, geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin, sosyal medya ortamları da dahil bazı mecralardaki tüm yazılı, sözlü basın ve yayınların zararlı içeriklerine maruz kalmaları sonucu bedensel ve zihinsel gelişimlerinin olumsuz etkilenmesini önlemek adına; Aile Okulu (Muhtarlara Yönelik) kurs programı düzenlendi.

kurs programında aile içi iletişim becerileri, bağımlılık, ahlaki gelişim, sosyal ve duygusal beceri gelişim konularında Öğretmen Habip Ödünç, Ailede ilk Yardım kursunda; temel yaşam desteği, ilk yardımın temel ilkeleri, zehirlenmelerde ilk yardım, kırık-çıkık ve burkulmalarda, acil taşıma teknikleri hususlarında öğretmen Elif Alkaç Trafik Öğreniyorum alanında Trafik Polisi Cemal Bayram Işıkgör tarafından; trafik kuralları, trafik güvenliğinin önemi, trafikte insanların rolleri, trafikte iletişim, etik değerler, trafiğin tanımı ve unsurları hakkında ve Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık kurs programında ise; Öğretmen Habip Karabulut tarafından; insan ve doğa, çevre sorunları, iklim değişikliği ve Türkiye, sürdürülebilir kalkınma ve çevre dostu teknolojiler, yeşil beceriler konularında bilgilendirmeler yapıldı.

Gümüşhane Muhtarlar dernek Başkanı Gürbüz Demir; verilen eğitimlerin çok faydalı olduğunu, bu nedenle İl Milli eğitim Müdürlüğüne, Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ve eğitimi veren öğretmenlere ayrı ayrı teşekkür etti. Eğitimlerin muhtarlar için de gerekli olduğunu bu nedenle İçişleri Bakanlığının bizleri eğitimlere yönlendirmesinin faydalı olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37