banner333

banner309

Müftü Aktaş, Canlı'ya Ateş Püskürdü

Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Cuma vaazını verdiği Kemaliye Camiinde, Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya 'Emdiğimizi burnumuzdan getirdi' diyerek ateş püskürdü.

Gümüşhane 15.11.2013, 18:18 15.11.2013, 18:20
Müftü Aktaş, Canlı'ya Ateş Püskürdü
banner400
Geçtiğimiz günlerde yerel gazetelerde yer alan kendi fotoğrafının da bulunduğu iki haber küpürünü cami cemaatine göstererek Belediye Başkanlığı tarafından servis edilen haberlere tepki gösteren Müftü Aktaş, “Allah bizi kandırarak hedeflerine ulaşmaya çalışanlara fırsat vermesin.” dedi.

YILDIZLAR HOLDİNGLE PROTOKOL İMZALANMADI 

Hafta içinde Ankara’da Yıldızlar Holdinge Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan’la birlikte gittiklerini ve yeni yapılan Kuran kursu için 3 milyon liralık söz aldıklarını ifade eden Aktaş, gazetelerde yazdığı gibi bir protokol imzalanmadığını söyledi.

“BEN BU FOTOĞRAFLARA SIĞACAK İNSAN DEĞİLİM”

Yine Belediye Başkanlığı tarafından gazetelere servis edilen ve MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ziyaretinde kendisinin de yer aldığı fotoğrafın kullandığı haberle ilgili de konuşan Müftü Aktaş, “Benim aracımla yolda giderken şurayı da ziyaret edebilir miyiz dedi. Bende yapalım, ne olacak dedim. Arkadaşlarla birlikte gittik. Ben bu fotoğrafı yalanlamam. Ama dün geldik ki Gümüşhane karışmış. Benim duruşumu kimse merak etmesin. Çok net söylüyorum ben bu fotoğraflara sığacak insan değilim. Bu fotoğraflar bana hiçbirşey yapamaz. Ben duruşumu söylüyorum. Ben kalbime yazılan imanın yerinde duruyorum, onu destekleyen Kur’an’ın yerinde duruyorum. Bu hizmetleri yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Allah’ın yanında kim varsa ben onun yanındayım, şeytanın yanında kim var, şeytanlaşan kim varsa, yalan söyleyen, iftira atan kim varsa onun yanında Allah hiçbir zaman bizi de sizi de yapmasın. Böyle yalanlarla, insanlara sarılarak, söyleyerek, kandırarak, hedeflerine ulaşmaya çalışanların hedef tahtası değilim.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaptığı konuşmayı bu kez Gümüşhane’nin en kalabalık camisinde vatandaşlara yapan Müftü Aktaş, şunları söyledi: “Halifeliğin lağvedilmesi İslam dünyası için ne kadar garabet, ne kadar zulüm, gavurlar için ne kadar sevinç ise bugün TBMM’ye, Adliye’ye, Hükümet Binalarına, Türkiye’de ki her yere başörtülü giren kadınlar yeryüzündeki Müslümanlar için aynı sevinci yaşaması lazım. Ben başörtüsünden dolayı üniversiteden atılan, zulme uğrayan, kamusal alandır diye Müslümanların hakaret edildiği, dövüldüğü, aşağılandığı yerde olmadım, olmam.”

“BELEDİYE EMDİĞİMİZİ BURNUMUZDAN GETİRDİ”

İl Müftülüğü olarak Gümüşhane’de yaptıkları hizmetlerde Belediye’yi “Emdiğimizi burnumuzdan getirdi” diyerek suçlayan Müftü Aktaş, “Benim ismimle birileri kendine yer etmek istiyorsa bunu küllerde bile bulamazsınız. Çünkü kül dağları bile puf dedinmi söner gider. Kimse kül dağından medet ummasın. Gümüşhane’nin sarp kayalarından medet umsun.” dedi.

“6 AY İNŞAATIMIZI DURDURDU”

Bugüne kadar hiçbir şahsi meseleyi kürsüye getirmediğini hep içine attığını dile getiren Müftü Aktaş,  şöyle konuştu: “Hiçbir zaman şahsi meseleyi buraya getirmedim hep içime attım. Ama bende insanım. Emdiğimizi burnumuzdan getirdi bu hizmetlerde. İnşaatımız durduruldu, 6 ay çivi çakamadık. Çimentolarımız çürüdü, dondu, duvarlarımız durdu. Nedir? Efendim uzattınız? Doğru 2,5 dönüm tapumuz vardı, 2,5 dönüm daha uzattık. Allah diyor ki ‘Mülk de benim, yer de benim.’ Allah’ın yerini uzattık. Ama yetkililer geldi durdurdular. Size bir şey diyemedim. Niye durdurdular? Adalet mi teşkil ediyordular? Gümüşhane’yi mi kurtarıyordunuz Kur’an Kursu’nun inşaatını durdurarak? Daha size söyleyim 3-5 ay ruhsat alamadık. Niye biliyor musunuz? Tam 18 metre taş kestik. 6 kat ediyor. Orada da dediler ki ‘efendim sizin inşaatınızı bu yolun üzerine çıkartmam.’ Niye? ‘Sen İstanbul’da yaşadın burası balkon, teras’. Hayret bir şey. Vicdan lazım, ahlak lazım, edep lazım, huy lazım. Kardeşim orada yapılan binalar kaç katlı? Onların her biri 11-12 katlı değil mi? Onlar 11-12 katlı olurken niye Kur’an Kursu 6 katta kesilsin. 

“HER KURUM VE HER MÜTEAHHİDİN KAMYONU ÇALIŞTI AMA BELEDİYE’NİN KAMYONU BİR SAAT BİLE ÇALIŞMADI”

Ayrıca, özel şahıslar, devletin tüm kurumları, müteahhitlerin kamyonları aylarca burada çalıştı ama Belediye Başkanlığının ne bir iş makinesi ne bir kamyonu bir saat çalışmadı, bir kamyon taş taşımadı bize. 

“BİZİM KAMYONLARIMIZI TEKKE’YE, MÜTEAHHİTLERİNKİNİ SÜLEYMANİYE’YE GÖNDERDİ”

Ayrıca bizim kamyonlarımız Tekke’ye gönderildi, şehirdeki müteahhitlerin kamyonları Süleymaniye yoluna gönderildi hafriyat boşaltmak için. Üniversitede cami yapacağız. Parasının bir kısmını da Diyanet İşleri Başkanlığından aldık. Orada da su deposu var. Geldi ki burası olsun. Olmaz. Niye? Eskiden bir üniversiteli camiye girdiği zaman okuldan atılıyordu. Bugün üniversitenin göbeğine cami yaptırıyoruz. Hafriyatı bitti ama zahmetler çıktı. 5 katılı bina yapılacak seviye gelecek. Niyesinin cevabını önce Allah’a sonra size bırakıyorum.”

“PAZARTESİ GÜNÜ EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”

Bu hizmetlerden dolayı çok mutlu olduğunu ve cemaatinden de razı olduğunu ifade eden Müftü Aktaş, “Onurumuzu zedelemeye çalışanlar bunu zedeleyemez” dedi ve buna karşın insan olarak tahammülünün de bittiğini belirterek, Pazartesi günü emeklilik dilekçesi vermeyi düşündüğünü söyledi.

“ALLAH BİZİ KANDIRARAK HEDEFLERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMESİN”

Gümüşhane’nin dağına, taşına, uçan kuşuna hakkını helal ettiğinin altını çizen Müftü Aktaş, “Benim üzerimden itibar gaspı yapana herkesi Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Allah katında suç işlemedim. Bir ziyaret gerçekleştirdim. Hukuk, devlet ne yapacaksa yapacak. Allah bizi kandırarak hedeflerine ulaşmaya çalışanlara fırsat vermesin.” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (10)
Y.SADIK 10 yıl önce
sayin müftü resmen açik düşürülmüştür. buda herkesi rahatsız etmiştir
yıldız 10 yıl önce
sayın müftü allahın evinde siyaset yapmak günah degilmi madem dogruları söyleyeceksin başkanla resim çekindiğin gümüşhaneye cami yaptırmak için başkanla görüşme yaptın diye seni tehdit edenleride söyle
hasan 10 yıl önce
bu nasıl bir müftü ben anlamadım müftü bey sanane gümüşhanenin sarp kayalarının oyundan sen kendi işine baksana sonra mustafa beyin kaç dönemdir nerelerden oy aldığı biliniyor
serdar 10 yıl önce
başkanın miladı doldu hala başkana oy verenler nemalananlardır bu açık ve net yoksa ortada bı hizmet yok
ziyaretcı 10 yıl önce
sayın bahceli yı ziyaretınden rahatsız olan ak partılılerden tepki göruncemı cark ettin be adam
sadık 10 yıl önce
onları oraya gitmeden dusunecektın sayın baskanmı protokol imzalandı dedi gazetiçilere ağzını orada acsaydın.allah evnde siyaset yapmak guzelmı sence
Müftü ye yakışmadı 10 yıl önce
bahçeli şivan perver den daha mi bölücü başbakan şivan perver ile yanyana devlet yatirinmin açilişini yapiyoir bu zamana kadar kin beslediği devletinin açilişini yapiyor. müftüye yakişmadi camide siyaset maden mustafa cabli bu kadar kötü adam nedne onunla ankara ya gittin eğer din adami kendinden eminse papaz ile ayni karaden olmakdan bile korkmaz ama görünüyorki sayin müftü artik makam yükselme korkusu mu nedir anlamsiz hale bürünmüş ve bunu kutsal camiilerimize taşimiş ama eminimki akp li birileri ile ayni karede olsa gazetelerde sür manşet olmasini ister. bir din adami bu kadar basit hesaplarda olmamali çok yazik çok
sait 10 yıl önce
ey müftü haklısın sen kimsinki bahçeliyle aynı kareye sıgasın adam lütfetmiş haddiini bil sen git barzaniyle resim çektir bir dahada o minbere çıkma benim verdiğim verğiyle maaşını al allahın evinde çıkarın için siyaset yap bu memleket canlıyı sevdigi için 15 yıldır başkan yaptı yiyorsa istifa et karşısına çık mubarek muharem ayında siyaseti dina alt edecegine siyasetin peygamber torunlarını katlettiğini anlat
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11