banner333

banner309

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezalarına Tepki

Gümüşhane Anadolu Gençlik Derneği Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezalarını Kınadı

Gümüşhane 30.04.2014, 10:50 30.04.2014, 10:51
Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezalarına Tepki
banner400

 Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, hiçbir hukuki dayanağı olmadan, askeri darbenin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Mısır'da barış ve huzur ortamının tesis edilemeyeceğinin açık bir gerçek olduğunu bildirdi.


Şenel, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'da darbe yönetiminin kontrolündeki yargının daha önce aldığı 529 idam kararının üzerine 683 idam kararı daha aldığını, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu İhvan yöneticilerine ve mensuplarına verilen yeni idam cezalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Zulmün ebedi olamayacağını, kötülüğün mutlaka hüsrana uğrayacağını savunan Şenel, şunları kaydetti:

"Mısır'da darbe ile yönetime el koyan cuntanın bu süreci uluslararası destek olmadan işlettiği düşünülemez. Elbette bu sürece destek olanlarMısır'daki kaos ortamından fayda umanlardır. Biz İslam coğrafyasındaki çatışmalardan ve karmaşadan sadece ve sadece ırkçı emperyalizmin beslendiğine inanmaktayız. Tarih, ırkçı emperyalizmin taşeronluğunu yaparak kendi halklarına karşı zulmedenlerin, kullanılma süreleri bitip buruşturulup atıldıklarında tutunacak bir dal bulamadıklarını defalarca yazmıştır. Bir ülkenin yöneticileri ya da bir devlet kendi halkının iradesine ya da tercihlerine karşı en acımasız şekilde yaptırımlar uygulayarak, ilelebet ayakta kalamaz. Zulüm ilelebet devam edemez. Hiçbir hukuki dayanağı olmadan, askeri darbenin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Mısır'da barış ve huzur ortamının tesis edilemeyeceği açık bir gerçektir."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48