banner333

banner309

Mini Ekmek Üretilsin

Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu, ekmek israfının önüne geçilmesi için küçük boy ekmek üretilmesini istedi.

Gümüşhane 17.07.2013, 09:44
Mini Ekmek Üretilsin
banner400
  Gümüşhane Kent Konseyi Kadın Meclisi Avukat Melek Genç Taştan başkanlığında yaptığı genel kurul toplantısında da gündeme gelen ve üyelerce kabul edilen öneride Türk aile yapısının sürekli küçüldüğünün altı çizilerek, "Türk aile yapısı son 50 yıldır küçülmesine rağmen, fırınlarda pişirilen ve satılan ekmek hiç değişmemiştir" görüşlerine yer verildi.



Alınan kararda şu ifadelere yer verildi: "Türk aile yapısı çeşitli bölünmelerle sürekli küçülüyor. Evlerin çoğunda ya yaşlı anne-baba ikilisi, ya da yeni evlenen karı-koca çifti bulunurken, eskiden olduğu gibi 'Dede-Oğul - Torun'dan oluşan üç kuşağın bir evde yaşadığı aileler artık bulunmamaktadır. Türk aile yapısı son 50 yıldır küçülmesine rağmen, fırınlarda pişirilen ve satılan ekmek standartlarında son elli yılda hiç değişiklik olmamıştır. Günümüz şartlarında pek çok ailede iki veya üç kişi olmasına rağmen, fırınlarda bunlara uygun "mini ekmek ve pide" üretilmediği için, aileler, fırınlarda tek tip üretilen büyük boy ekmek ve pideyi almak zorunda kalmaktadırlar. Alınan ekmek ve pideler küçük ailelerce günü birlik tüketilemeyince de bozulmalar olmakta, bu da kaynak israfına neden olmaktadır. Bu nedenle fırınlarımızda tek veya iki kişinin ihtiyacını giderecek 'mini' ekmekler üretilmelidir. Bu mini ekmek uygulaması aynı zamanda savurganlığı da önlemiş olacaktır. Bu uygulamaya 
Gümüşhane örneklik ve öncelik yapmalıdır."



Öte yandan Kadın Meclisinin aldığı kararın 
Gümüşhane Esnaf Odası ve GümüşhaneTicaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere diğer ile ilgili kurumlara gönderildiği öğrenildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38