banner333

banner309

Gümüşhane Swot Analizi Yapıldı

Yatırım, gelişme ve büyüme potansiyelinin ortaya konması amacıyla Gümüşhane Üniversitesi tarafından Gümüşhane'nin SWOT analizi yapıldı.

Gümüşhane 17.07.2013, 09:46
Gümüşhane Swot Analizi Yapıldı
banner400
  Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu bünyesinde oluşturulan koordinatör ekip tarafından yürütülen çalışmada, akademik uzmanlardan oluşan 24 alt çalışma grubunun görev aldığını belirtti.



Bir yıldır devam eden çalışma sonucu şehir ve üniversite işbirliğinin önemli bir örneği olarak 
Gümüşhane İli SWOT Analizi'ni tamamladıklarını ifade eden Günaydın, eğitim sorumluluğu yanında topluma yol gösterici bir vizyonla bölgesel olarak sosyal ve ekonomik kalkınmayı harekete geçiren bir üniversite oluşturmak için çalıştıklarını vurguladı.



Günaydın, 2008 yılında kurulan 
Gümüşhane Üniversitesinin kendi yapılaşmasını hızla tamamlamasının yanında bölgesel anlamda tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik sorumluluklarını da yerine getiren bir üniversite olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 



"
Gümüşhane Üniversitesi kurulalı yaklaşık beş yıl oldu. Bu zaman dilimi üniversite gibi kurumlar için çok az bir süredir. Bu kısa süre içerisinde bir çok köklü üniversiteden daha fazla işler başardığımızı söyleyebilirim. Akademik ve idari olarak özverili bir ekiple çalışıyoruz. Bizler üniversiteyi sadece eğitim kurumu olarak görmüyoruz. Üniversitelerin en önemli görevlerinden biri de topluma vizyon kazandırmak ve yol göstermektir. Bu amaçla çok sayıda çalışma yaptık. Örneğin iki yılda bir, şehir üniversite etkileşim anketleri ile üniversitenin şehir üzerindeki etkisini ve şehrin beklentilerini ölçüyoruz. Turizm sektörüne dönük Gümüşhane İli Turizm Potansiyeli araştırması kitabını yayınladık. Ayrıca akademisyenlerimiz tarafından şehrimizle ilgili bir çok araştırma yıl içerisinde yapılıyor."



Üniversite olarak 
Gümüşhane'deki büyüme ve gelişme potansiyelinin ortaya konması bakımından çok önemli bir eseri daha toplumla paylaştıklarını ifade eden Günaydın, şunları kaydetti: 



"
Gümüşhane Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu bünyesinde oluşturulan koordinatör bir ekip ve 24 alt çalışma grubuyla birlikteGümüşhane İli SWOT analizini gerçekleştirdik ve kitap olarak yayınladık. Bu çalışma, ilimizle ilgili çok geniş bir alanı kapsayacak şekilde planlandı ve yapıldı. Oluşturduğumuz çalışma gruplarımız tarafından ilimizin 24 alt dalında güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerini ortaya koyduk. Bu kapsamda coğrafi konumu ve tabii kaynakları, madencilik ve yeraltı kaynakları, tarihi, nüfus yapısı ve sağlık durumu, eğitim ve sosyal olanakları, yetiştirdiği şair ve yazarları, milli dinamikleri ve yapısı, ekonomi ve iş çevresi, vergi yapısı ve teşvikleri, pazar yapısı, markalar ve marka değerleri, işgücü piyasası, işletme yapısı ve iş durumu, siyasi ve demokratik yapısı, demokratik durumu ve sivil toplum örgütleri, su ve enerji kaynakları, ulaşım ve şehirleşme altyapısı, inşaat ve konut sektörü, tanıtım, medya ve yerel basın, turizm ve kültür varlıkları, orman varlıkları, tarım ve hayvancılık, tıbbi ve aromatik bitkiler ve spor gibi başlıklar altında bölgemizdeki yatırımcılarımıza, esnafımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve toplumumuza vizyon sağlayan ve yol gösterici bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşmış olduk."

Yorumlar (1)
cahit 11 yıl önce
Haber güzel aba fotoğraf bayat kalmış.eski vali ve eski genel sekreter fotoğrafı var ortada rektörde yok...
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11