banner333

banner309

Mikroçit Teknolojisiyle Tarım ve Arıcılık Alanları Güvende

Gümüşhane 28.07.2023, 08:49
Mikroçit Teknolojisiyle Tarım ve Arıcılık Alanları Güvende
banner400

Gümüşhane'de Mikro Kemal olarak bilinen Yalçın Millet, "Mirkoçit" adını verdikleri güneş enerjisiyle çalışan elektrikli çit sistemiyle tarım ürünleri, arı kovanları, bağ ve bahçeleri yaban hayvanlarından koruma amacıyla bir sistem geliştirdi. Elektrikli Çit-Alan Koruma Sistemi, yüksek gerilim sinyalleri sayesinde hayvanları alandan uzak tutuyor. Cihaz, kendi enerjisini güneş paneli ve aküsüyle sağlayarak elektrik şebekesine bağlanmayı gerektirmiyor. Mikroçit cihazı, meyve bahçelerinde, kamp yerlerinde, çiftliklerde ve arıcılıkta kullanılabiliyor.

Sistemin çiftçilerin ürünlerini koruyan dostu bir çözüm olduğunu belirten Yalçın Millet, "Elektrik alt yapısı olan yerlerde cihaza akım verdiğinizde, içerisinde 12 Volt 7 amper akü ile cihaz kendini şarj etmesinin yanı sıra elektrik akımıyla birlikte akü sistemine otomatik bir geçiş sağlamaktadır. Bu sistem sadece yaban hayvanlarını geri püskürterek ürünlerin bulunduğu alandan uzaklaşmalarını sağlayacak" dedi. Mikroçit sistemi, çiftçilerin bin bir zorlukla yetiştirdiği ürünleri yaban hayvanlarının zararından korumayı hedefliyor.

Elektrik şebekesi bağlanmamış bahçelerde de avantajlı çalıştığı ifade edilen sistemin farklı çalışma modları bulunuyor. Otomatik modda çalıştığında sensörler sayesinde hava karardığında aktif hale gelirken, sürekli modda gece gündüz durmaksızın çalışıyor. Güvenli ve insana zarar vermeyen bu sistem, çiftçilerin ilgisini çekiyor ve doğal yaşamı koruma amacına katkı sağlıyor.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07