banner333

banner309

Mevlid Kandili mesajları

Gümüşhane 08.11.2019, 21:30
Mevlid Kandili mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK:

 “Yüce dinimiz İslam’ı bizlere öğreten, adalet, merhamet ve muhabbet peygamberi Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Bu vesileyle, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS) 'in dünyaya teşriflerinin 1448. yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru içerisindeyiz.

Mevlid Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, sabır ve merhameti anlatan; hukuku, hikmeti, hoşgörü ve güzel ahlakı gösteren son Peygamber Hz. Muhammed (S.A.S.)’in dünyayı teşrif ettiği gecedir.

Hayatı ve üstün ahlak ilkeleriyle çağlara rehberlik eden Sevgili Peygamberimiz ile anlam bulan hakikat ve değerleri, yani sünnet-i seniyyeyi, yarınlara taşımak, biz müminlerin Allah’a, Resulüne ve insanlığa karşı en büyük vazifesidir.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz eder; hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandiline ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. 

Bütün insanlığa kurtarıcı ve rahmet elçisi olarak gönderilen Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir.  O, hep iyilik ve güzelliği emretmiş, yeryüzünde güzel ahlakın, adalet ve faziletin timsali olmuş, barışın huzurun,  hayır ve esenliğin yeryüzünde tesis edilmesini sağlamıştır. Bu gecede sevgili peygamberimizin bizlere; iyiliği, güzelliği, doğruluğu, emaneti korumayı, zayıf, yetim, kimsesiz ve muhtaçlara yardım etmeyi, hayırda yarışmayı, birbirimizi sevmeyi her yönüyle hayırlı bir insan olmayı emrettiğini bilinci içerisinde olmalıyız. 

İslam alemi için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi ve en kutlu yolu olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının Mevlid Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyorum.” 


REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“İnsanlığın kurtuluşu ve âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğum gecesi olan Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Kandiller, günlük hayatın telaşından biraz olsun uzaklaşıp dayanışma ve birlikteliklerimizi daha da arttırmamıza vesile olmaktadır. Bizler de bu mübarek günün vesilesi ile dinimizin bizden istediği sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Bu vesileyle başta üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrencilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Fahr-i Kainat efendimizin yeryüzünü şereflendirişinin yıldönümünü büyük bir mutlulukla kutluyoruz. Bilindiği gibi O’nun getirdiği din ve bizlere verdiği mesajlarla karanlıklar aydınlığa, nefretler sevgiye dönüşüyor,Bugün, hepimizin üzerinde durması gereken şey de, O’nun güzel ahlakı ve bizlere öğrettikleri olmalıdır. Bugün tüm kırgınlıklar, yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmalıdır. İslam âlemi olarak bu gece de, O’nun yüzü suyu hürmetine dualar ederek, O’nun sevgisi etrafında kalplerimizi birleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum, Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek gecenin hem İslam Dünyası hem de insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor ve tüm hemşehrilerimizin ve Türk-İslam aleminin Mevlid kandilini kutluyorum." 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48