banner333

banner309

Meslek Lisesi Öğrencileri Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor

Gümüşhane’de ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında Erzincan Güzel Sanatlar Lisesiyle eşleştirilen liseler çevrimiçi eğitimlere başladı.

Gümüşhane 25.03.2021, 23:40
Meslek Lisesi Öğrencileri Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor
banner400

Gümüşhane’de ‘Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında Erzincan Güzel Sanatlar Lisesiyle eşleştirilen liseler çevrimiçi eğitimlere başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'' kapsamında güzel sanatlar lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin bilgi, beceri ve deneyimlerini meslek lisesi öğrencileriyle paylaşmaları amacıyla resim ve müzik alanında bir dizi proje etkinliği gerçekleştirilerek, çevrimiçi dersler yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda Gümüşhane’de projeye dahil olan Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Erzincan Güzel Sanatlar Lisesiyle eşleştirildi. 

Proje kapsamındaki okulların öğrencileri çevrim içi eğitimlere başlarken, 30 Nisan’a kadar eğitimler devam edecek.

Proje kapsamında Erzincan Güzel Sanatlar Lisesinden uzaktan eğitim gören öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bakanlığımızca yürütülen 1000 Okul projesini Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kelkit Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yürütmeye başladık. Okullarımıza büyük kazanımların sağlanacağı projenin her bir faaliyet basamağı bizler için önem arz ediyor. 1000 Okul projesinin bir faaliyeti de meslek lisesi öğrencilerimizin sanatsal faaliyetlerle buluşturulmasını amaçlıyor” dedi.

Proje kapsamında bulunan okulların öğrencileriyle Erzincan Güzel Sanatlar Lisesinin öğretmen ve öğrencilerinin çevrim içi eğitimlere başladığını kaydeden Doğan, “Öğretmenlerin rehberliğinde Güzel Sanatlar Lisesinde okuyan öğrencilerin ve ilimizdeki iki meslek lisemizde okuyan istekli öğrencilerimizin katılımıyla yapılan etkinliklerde, öğrencilerimize sanatsal bir bakış açısı kazandırılması, sanatsal üretim yapabilecek şekilde yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. 81 ilde ayrı ayrı yapılacak değerlendirme sonucuna göre resim alanı ve müzik alanında yarışmalar düzenlenecek ve her iki dalda başarılı olacak öğrencilere ödülleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilecektir. 1000 Okul projesinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, katkılarından dolayı Erzincan Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerine de ayrıca teşekkür ediyor, eğitimlere katılan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37