banner333

banner309

Zabıta Kameralı Denetime Geçti

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şeffaf denetim ve hizmet kalitesini yükseltmek için kentte ilk kez görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları ile denetim yapacak.

Gümüşhane 25.03.2021, 23:57
Zabıta Kameralı Denetime Geçti
banner400

Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şeffaf denetim ve hizmet kalitesini yükseltmek için kentte ilk kez görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları ile denetim yapacak.

Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan ve Zabıta ekiplerini makamında kabul ederek kameralarını teslim eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve geldikleri ilk günden beri insan odaklı hizmet sunmak amacıyla akıllı belediyecilik uygulamalarını bir bir devreye aldıklarını söyledi.

Kameraların Zabıta ekiplerince seyyar satıcılar, esnaflar ve pazar yerlerinin denetimleri dahil her türlü görevde kullanılacağını ve bu sayede Zabıta’nın esnaf veya vatandaşlar arasında olan diyaloglarının kayıt altına alınacağını kaydeden Çimen, “Zabıta ekipleri, artık görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları aracılığıyla yaptıkları rutin denetimleri ve uygulamaları kayıt altına alacak. Görüntü ve ses kaydının yanı sıra fotoğraf çekme özelliğine sahip kamera sistemi ile il merkezi genelindeki denetimlerimizde kullanmaya başlandık. Zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale gelmesi hedefiyle yapılan uygulama sayesinde, denetim ve uygulamalar sırasında Zabıta memurları ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunların, iddiaların ve şikâyetlerin engellenmesi, etkin bir denetleme ortamı oluşturulması amaçlıyoruz” dedi.

Zabıta Müdürü Ceylan da Başkan Çimen’e teşekkür ederek, “Denetimlerimizdeki şeffaflığı ve güven duygusunu arttırmanın yanı sıra hizmet kalitesini de yükseltmek amacıyla Zabıta Müdürlüğü’nde kameralı denetim sisteminin hayata geçmesine öncülük eden Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e teşekkür ediyorum. Görüntü ve ses kaydı yapan yaka kameraları, yüksek derecede toz, sıvı ve vandalizm korumasına sahip. İl merkezimizin farklı bölgelerinde gün boyunca denetimlerini sürdüren ekiplere dağıtılan ve gece görüş özelliği de bulunan kameralar HD kalitesinde 10 saat kesintisiz görüntüyü kayıt altına alabiliyor. Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınan kayıtlar ise 180 gün silinmemesi suretiyle arşivlenecek” diye konuştu.

Ziyarette ayrıca ilk yardım eğitimine katılan Zabıta Müdürlüğü personellerine belgeleri Başkan Çimen tarafından verildi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09