banner333

banner309

Mehmet Akif Ersoy , Gümüşhane'de Şiir Okuma Yarışmasıyla Anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77.yılında Gümüşhane'de düzenlenen şiir okuma yarışmasıyla anıldı.

Gümüşhane 31.12.2013, 08:17 31.12.2013, 08:18
Mehmet  Akif Ersoy , Gümüşhane'de Şiir Okuma Yarışmasıyla Anıldı
banner400

 İl merkezindeki 12 liseden 12 öğrencinin katıldığı yarışma Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Okullardan birer öğretmenin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada öğrenciler sahne kullanımı, jest ve mimik, anlamlandırma ve özgünlük, vurgu ve tonlama ve telaffuz kategorilerinde değerlendirildi.


Yarışmanın başlangıcında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Milli Şair, İstiklal Marşı'nın şairi, İstiklal mücadelesinin manevi mimarı Mehmet Akif Ersoy'u Türk milletinin tarihinde yer alan bir kahraman olduğunu belirterek, "Milletlerin tarihinde böyle kahramanlar zaman zaman çıkar. Bu kahramanlar topluma daha sonra yön ve şekil verir. Mehmet Akif'te böyle bir kahramandır, abidevi bir şahsiyet, şair, mütefekkir, düşünce adamıdır, iman timsali bir insandır." dedi.

Programda daha sonra yarışma şartnamesinin duyurulmasının ardından isim ve okul bilgileri verilmeden çekilen kura ile yaka numarası alan öğrenciler sıraylaMehmet Akif Ersoy'a ait şiirleri seslendirdi.

Yaklaşık 2 saat süren yarışmanın sonunda jürinin değerlendirmesi sonucunda teleffuz farkı ile Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Arif Kazancı "Hakkın Sesleri" şiiriyle birinci, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Rabia Sezgin "Hakkın Sesleri-İlahi emrinin averebir mahkumudur alem" şiiriyle ikinci, GümüşhaneAnadolu Lisesi öğrencisi Kevser Gaye Aydurmuş "Yeis Yok" şiiri ile üçüncü oldu.

Programın sonunda öğrencileri yarışmaya hazırlayan ve jüride yer alan öğretmenlere belge ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Birinci olan öğrenciye tam altın ve belgesi Vali Dr. Yusuf Mayda, ikinci olan öğrenciye yarım altın ve belgesi Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, üçüncü olan öğrenciye çeyrek altını Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ilk üçe giremeyen öğrencilerin tamamı dördüncü olarak ilan edilirken, gram altın ve belgeleri Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karademir tarafından verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39