banner333

banner309

Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor

Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu Türkiye genelinde “Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” düzenliyor.

Gümüşhane 20.03.2014, 15:04 20.03.2014, 15:06
Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması düzenliyor
banner400
 Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu Türkiye genelinde  “Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” düzenliyor.

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Liseler Komisyonuda genel merkezin ülke çapında yapacağı bu yarışmaya yoğun bir çalışmayla hazırlanıyor. Yarışmayla ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Liseler Komisyonu Başkanı Erkam Çiftçi ”bu yarışmayla birlikte amacımız öğrenci kardeşlerimizin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatı hakkında daha hassas, daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmektir.  Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile olup, sevgili peygamberimizin (s.a.v) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. 

Gümüşhane merkezinde ve ilçelerimizde bulunan tüm liselerde bu çalışmayı başlatıp afişlerimizi okullara astık. 
Diyanet İşleri Başkanlığından Sacit Günbay hocamızın kaleme aldığı efendimizin hayatını anlattığı kitaptan Siyer-i Nebi Yarışmasını öğrencilerimize yapacağız. Kitap ücreti 3 tl olup Bay ve bayan öğrenci kardeşlerimiz bu yarışmaya katılabilirler. Kemaliye Camii karşısındaki dernek binamızda kayıtlarını yapıp, kitaplarını da dernek binamızdan temin edebilirler. Yarışmaya son katılım tarihi 5 Nisan olup, sınav 12 Nisandabelirleyeceğimiz okullarda yapılacaktır. Yarışmayla ilgili 0531 630 79 10 numarasından da bizimle irtibata geçebilirlerler.

Siyer-i Nebi yarışmasında Gümüşhane ilimizde ilk beşe girenlere şu ödülleri vereceğiz. Birinci  olana tablet bilgisayar, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın, dörtüncüye mp4, beşinciye de kitap setini hediye edeceğiz.
Türkiye genelinde de genel merkezimiz ilk ona girenlere birinciye Umre, ikinciye laptop, üçüncüye notebook, dörtüncüye tablet, beşinciye cep telefonu, altıncıya fotoğraf makinesi, yedinciye kol saati, sekizinciye özel kitaplık, dokuzuncuya özel kalem seti ve onuncuya da kitap setini hediye edecektir.
Bu yarışmaya Gümüşhane merkezinde ve ilçelerinde okuyan bay ve bayan tüm kardeşlerimizin katılımını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (2)
emir 10 yıl önce
Allah razı olan ümmeti muhammtten ve bunu hazırlayanlardan
Emine Akyüz 10 yıl önce
Rabbim bu sınavı hazırlayan sizden razı olsun
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11