banner333

banner309

Lise Öğrencilerinden Örnek Davranış

Kış mevsiminin gelmesi ile beslenme ortamlarının karla kaplanması sonucu yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarının beslenmesine yardımcı olmak maksadı ile "Onlarda Can Onlar da Hayat" sözünden hareketle Rize Merkez Tevfik İleri Anadolu Lisesi öğrencileri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Rize 12. Bölge Müdürlüğü "Hep Birlikte Yaban Hayvanları Yemlemeye" faaliyeti kapsamında karla kaplı Ayder Yaylası'nda doğaya yem bıraktılar.

Gümüşhane 21.01.2013, 15:50
Lise Öğrencilerinden Örnek Davranış
banner400
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Yaban  TV  ve AYHAK organizasyonunda tüm Türkiye'de başlatılan ve başta azalan Kınalı keklik popülasyonlarını artırmak amacının yanında yaban hayvanlarının popülasyonlarının artması ve zorlu kış şartlarında destek için Yem Bağışlama Kampanyası'nda şu ana kadar 260 bin kişi 1 milyon kilogram yem bağışında bulundu.

Ayder Yaylası'nın orta kısmındaki şenliklerin yapıldığı alanda toplanan öğrenciler, "Onlarda Can, Onlar da Hayat; Bir Kap Yem de Senden" faaliyetinin başlangıcında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı Rize 12. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Rıza Kamil yaptığı açıklamada, "Ağır geçen kış şartlarında  yiyecek  bulmakta sıkıntı çeken Yaban Hayvanlarının beslenmesine destek için Türkiye'de ilk defa lise öğrencileri, desteklerini zor doğa koşullarını bünyesinde barındıran Doğu Karadeniz coğrafyasında Rize İli Ayder yaylasında gerçekleştirdiler. Öğrenciler, öğretmenler, veliler karla kaplı zeminde tırmanışa geçerek ağaç

köklerinin çevresindeki ve taşların üzerindeki karları temizleyerek kuşlar için bakliyat türü kırık pirinç, bulgur, kırık Mısır; büyük memeli hayvan türleri için ise sakatat türü et ve kemiklerden oluşan besin sepeti ile yaban hayvanlarının yemlemesine aktif olarak katıldılar. Ayrıca otellerin önündeki köpeklere de kemik ve et türü  yiyecekler  bırakıldı" dedi.

Bölge Müdürlükleri'ne ArtvinGiresunGümüşhaneRize ve Trabzon illerinin bağlı olduğunu ifade eden Rıza Kamil, "Bölge Müdürlüğümüz merkezi Rize İli Olup adı geçen bu beş ilimizde İl Şube Müdürlüklerimiz bulunmaktadır. Geçen yıl Yaban Hayvanlarının kış şartlarında beslenmelerine destek için doğaya 20 bin 311 kilogram çeşitli cinste yem bıraktık. Bu yıl ise Aralık 2012 ayında başlayan yemleme faaliyetimiz kapsamında 8 bin 345 kg. yem (Kırık Mısır, kırık pirinç, kırık buğday, et, kemik, ot, saman, Pazar artığı, yemek artığı vb.) doğaya özellikle yüksek kesimlere bıraktık. 2012-2013 kış döneminde hedefimiz 40 bin kg'dır. Biliyoruz ki; yaban hayvanlarının biyolojik çeşitliliğimiz de önemli bir yeri vardır. Onları korumak ve yaşatmak için hep birlikte ortak hareket etmek zorundayız. Bu tip etkinliklerin, yaban hayatı ile iyi komşuluk ilişkilerine bir altyapı hazırlayacağına inanıyorum" diye konuştu.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46