banner333

banner309

Kral Pestil-Köme Kuşburnu çekirdeği içeren kozmetik ürünleri üretti

Kuşburnu meyvesinin dünyadaki gen merkezlerinden biri olan Gümüşhane’de kuşburnunun nektar ve marmeladını üreten Kral Pestil, faaliyet alanlarına bir yenisini daha ekledi ve kuşburnu çekirdeğinden elde edilen yağı kullanarak krem, losyon, sabun, güneş koruyucu ve dudak balzamı geliştirdi. Bununla birlikte kuşburnu çiçeği kolonyası da ürünler arasındaki yerini aldı.

Gümüşhane 07.06.2022, 13:34
Kral Pestil-Köme Kuşburnu çekirdeği içeren kozmetik ürünleri üretti
banner400

Türkiye’de pestil ve kömeyi bir sektör haline getiren ve 1974 yılından bugüne milyonlarca insana ulaştıran ve ar-ge çalışmalarına devam eden Kral Pestil Köme, yeni taşınacağı fabrikasında çikolatadan, lokuma varıncaya kadar yeni onlarca ürününü müşterileri ile buluşturmayı hedefliyor.

Şirket Genel Müdürü Nurcan Özdemir, yaptığı açıklamada Kral ailesi olarak kuşburnu meyvesinden katma değerli ürünler üretmeye yönelik çalışmalarının uzun yıllardır devam ettiğini, son bir yıldır da kozmetik konusunda ar-ge yaptıklarını belirterek, ilk ürünlerinin üretildiğini ve raf ömrü, stabilite sonuçlarına göre kademe kademe müşterilere ulaştırılacağını söyledi.

Kuşburnunun Gümüşhane ve bölge için çok kıymetli bir değer olduğunu kaydeden Özdemir, “Çekirdeğinde az miktarda bulunan yağın özellikle cilt yenileyici özelliği var. Kuşburnu çekirdeği yağının cildi iyileştirici özelliği ile masaj yağı olarak kullanıldığı biliniyor. Ancak biz bunları kozmetik ürünleri ile buluşturduk. Bu yağ cildin nem seviyesini attırarak kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda çatlakları da iyileştirmeye yardımcı olması kullanılırlığını arttırıyor. Geçmişte rivayetlerde Kleopatra’nın güzellik sırrı olarak kuşburnu çekirdeği yağını kullandığı belirtilmiştir” dedi.

Özdemir, ürettikleri ürünlerin ilk test sonuçlarının oldukça iyi olduğunu ve pazarda ciddi karşılık bulacağını umduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11