banner333

banner309

Koza'dan, Bergama'ya 5 Milyon Dolarlık Yatırım !

Gümüşhane Demirkaynak köyünden yıllardır altın çıkaran Koza Altın, kendi firmalarıyla mücadele eden Bergamalılar'a yatırımıları sıralarken, Gümüşhane bunu izlemeye devam ediyor !

Gümüşhane 26.08.2013, 00:01
Koza'dan, Bergama'ya 5 Milyon Dolarlık Yatırım !
banner400
Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt, Bergama'da Kozak fıstığı ve zeytin üretimine başlayacaklarını, Kozak fıstığı işletme tesisi için de 5 milyon dolarlık bir bütçe ayırdıklarını kaydetti.

Öğüt, yaptığı yazılı açıklamada, Koza Altın İşletmeleri'nin 8 yıldır faaliyet gösterdikleri Bergama'da 2 tesis daha kuracaklarını belirtti ve tesislerden birisinin kozak fıstığı üzerine, diğerinin ise zeytine yönelik olacağını söyledi. Kozak fıstığına yönelik olan yatırım hakkında bilgi veren Öğüt, tesisinin inşaatının bir aya kadar başlayacağını, inşaat başladıktan sonra tesisi 3 ay içerisinde tamamlamak istediklerini kaydetti. Öğüt, "Kozak fıstığını tüm dünyaya yedirmek istiyoruz o nedenle bu tesis için de 5 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık. Sadece tek fıstıkla da kalmayıp, çikolatalı çam fıstığını da üreteceğiz. Bu konuda daha önce yapılmış çalışma yoktu. Bu boşluğu da dolduracağız" diye konuştu.

-BERGAMA OSB'DE 15 BİN DÖNÜMLÜK ALAN ALDIK-

Öğüt, bölgeye bugüne kadar 15 bin zeytin ağacı diktiklerini bu sayıyı 50 bine çıkarmayı planladıklarını kaydetti. Osmanlı döneminde sarayın zeytinyağının Bergama'dan gittiğini ancak günümüzde Bergama'nın zeytin yönünden kısır kaldığını belirten Öğüt, "Bergama'yı zeytinle tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz; çünkü hava ve toprak şartları çok müsait. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Kaymakamlık, 4 milyon zeytin ağacının dikimini gerçekleştirmek için harekete geçti. Biz de bu sürece katkı koymak istedik. İşte bu nedenle Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), 15 bin dönümlük bir alan satın aldık. Bu alanda sofralık zeytin için salamura zeytin fabrikasını hayata geçireceğiz. Fabrikanın çalışanları da tabii ki yine bölgeden olacak" şeklinde konuştu. (ANKA)


Kaynak: www.haberler.com


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
tuncay OZ 11 yıl önce
DURMAK YOK UYUMAYA DEVAM GÜMÜŞHANE !!!!!
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34