banner333

banner309

Bergama'ya Var'da, Gümüşhane'ye Yok mu ?

Yıllardır, Gümüşhane'den siyanür ile altın çıkararak servet kazanan Koza Altın A.Ş Yönetim kurulu başkanı Akın İpek, Ankara'ya kuracağı üniversitenin 2 fakültesini yine altın çıkardığı İzmir Bergama'ya yapacağını açıkladı. Bergama'ya varda Gümüşhane'ye yok mu? sorusunu sormakdan kendimizi alamadık. Koza Altın Bergama'ya daha önceden Kozak Fıstığı için 5 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurmuştu.

Gümüşhane 26.08.2013, 00:11
Bergama'ya Var'da, Gümüşhane'ye Yok mu ?
banner400
Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Altın Koza Üniversitesi'nin iki fakültesini, İzmir'in Bergama ilçesine kurmayı planladıklarını açıkladı. Bergama'da altın işletmeciliği yapan Koza Altın İşletmeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İpek, "Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı, Altın Koza Üniversitesi'ni kurmak için çalışmalara başladı" dedi.

YER ARAYIŞI

İpek, "Merkezi Ankara'da bulunacak üniversitenin bazı fakültelerinin İstanbul ve İzmir'de olmasını planladık. Yetkililerin bize yer göstermesi halinde üniversitenin iki fakültesini Bergama'ya kurabiliriz. İlk etapta Güzel Sanatlar Fakültesi'ni, daha sonra da bir başka fakülteyi 1.5 yıl gibi kısa sürede hayata geçirebiliriz" diye konuştu. Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hayri Öğüt ise Bergama'ya kurmayı düşündükleri Altın Koza Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili olarak, "İlk etapta açmayı düşündüğümüz fakültenin bünyesinde Resim, Heykel, Tiyatro, Grafik, Tekstil, Seramik, Geleneksel Türk El Sanatları, Sahne Sanatları, Sinema-Televizyon, Fotoğraf, Müzik Bilimleri gibi temel bölümlerde eğitim verilecek. Ancak önemli olan fakültenin yapımı değil, fakülte için yer temin edilmesi. Bu sağlandığı taktirde Bergama'ya birinci yılda 4 yıllık bir fakülte kazandırmış oluruz. Daha sonra da ikinci bir fakülte kurma çalışmalarımız devam eder" dedi. Öte yandan Koza Altın İşletmeleri Şirketi'nin Bergama'ya bağlı Kozak Yukarıbey'de yaptırdığı fıstık fabrikası ile Çamavlu köyünde inşa ettirdiği peynir fabrikasının da bu ay içinde hizmete açılmasının hedeflendiği bildirildi.

Başkan Gönenç: Her türlü desteğe hazırım
Bergama Belediya Başkanı Mehmet Gönenç, "Katip Çelebi Üniversitesi'nin Çiğli ilçesine kurulmasına karar verilmesinden önce bu eğitim kurumunu Bergama'ya getirmek için büyük bir mücadele verdik. İlçemize fakülte kurulacak olması nedeniyle çok mutluyuz. Bergama'nın yararına olacak her şeye destek vermeye hazırım. Ancak bana henüz bu konuda bir bilgi verilmedi ve yer talebinde bulunulmadı. Eğer böyle bir taleple gelirlerse elimizden geleni yaparız" dedi.

Kaynak: Yeni Asır


Yorumlar (6)
Aydin yilmaz 11 yıl önce
Gumushanedeki. Rezerv. Bergamanin 2 kati ustelik
Ildeki. Akil adamlara duyurulur
Selcuk. Bayram 11 yıl önce
Istemegi biliceksiniz. Siz hic eylem yaptinizmi beryamali 1 sene uyumadi

Sizde ufak seylere talim ettiniz. Kamyon servis kiralama kitap sponsorlugu. Gazte reklami. Cami klimasi gibi
Kusakkayali 11 yıl önce
Gumussuyu rantabil bulmaya lara bak dalga geciyor koza grup bizlerle

Gumushanespora
Torulspor ne kadar vermisler bugune kadar. Bide ne karsiliginda verdiler. Ced. Raporumu. Onaylattilar.
Tuncay. Karaman 11 yıl önce
Bunlar mezarliklari bile tasidular dunyada ornegi yok !!
Ne yatirimi ya
Ali yılmaz 11 yıl önce
Koza grubu bulmuş Gümüşhane'nin saf,cahil,kendi hakkını arayamayan, birlikte hareket edemeyen gariban halkını,2-3 tane konsere sponsorluk, kurumlara bir kaç tane bilgisayar alarak,Gümüşhane'den milyar dolarlar kazan, yatırımı Bergama'ya yap, çünkü Bergama'nın halkı bilinçli yapar eylemini,davasını açar kök söktürür KOZA'ya, geçmişte kök söktürdüde, bu nedenle istediği yatırımı aldı.
Gümüşhane'yede KOZA'nın siyanürü kaldı, çalıştırdığı işçiler ve mühendislerin bir kısmı il dışından,

Kardeşim yok öyle yağma, benim madenimi çıkar, çevreyi kirlet,
Kanser vakaları Gümüşhane'de patladı.

Koza
Gümüşhane Belediyesine büyük bir park,
Gümüşhane Üniv. Bir Fakülte Binası
Milli Eğitime bir ilköğretim okulu(Gazipaşa iklili öğretimden kurtulur)
Gümüşsu kuşburnu fabrikasını satın alarak çalıştırılması
---------------------------------------------------------------------

Bunlar Gümüşhane halkının talepleridir.
İsmail Hakkı 11 yıl önce
Gümüşhaneden %65 oy alanlar cevap vermeli. Adamlar gelip yerleşmişler ve şakır şakır götürüyorlar. En başta karşı çıkanları memleket haini yaptı üç beş menfaatperez. Sandılar ki koza onlara çalışacak. Şimdi kına yaksınlar.....
Bak elinoğlu nasıl da alıyor..........
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27