banner333

banner309

KOZA Altın Kapanıyor

Koza Altın İşletmelerine bağlı Mastra Altın madeninin Şubat ayı sonunda kapatılacağı bildirildi.

Gümüşhane 28.01.2014, 14:05 29.01.2014, 09:15
KOZA Altın Kapanıyor
banner400

 Kurum tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, maden sektöründe yaşanan kısıtlamalar ve uygulamalar sebebi ile şirket bütçe ve kar dağıtım planlarını korumak ve büyüme performansını optimum seviyede tutabilmek için bir dizi kararlar alındığı bildirildi.



Bu kararlar kapsamında Gümüşhane Mastra tesisinin faaliyetinin Şubat ayı sonunda durdurulması kararı alındığını ifade eden şirket yetkilileri, aldıkları kararların gerekçelerini ise şöyle sıraladı:



"Maden sektöründe yaşanan kısıtlamalar ve uygulamalar sebebi ile şirket bütçe ve kar dağıtım planlarımızı korumak ve büyüme performansımızı optimum seviyede tutulabilmek için kararlar alınmıştır.



Bu kararlar;

- Gümüşhane Mastra tesisimizin faaliyetinin şubat ayı sonunda durdurulması,   



- Kısa vadedeki bütçe performansımızın etkilenmemesi için sektörümüzdeki diğer şirketler gibi arama faaliyetleri bütçemizin %70 oranında azaltılması,



- Orta ve uzun vadeli hedeflerimize ulaşma planlarımız çerçevesinde, madencilik mevzuatının oturmuş olduğu ülkeler başta olmak üzere yurt dışından gelmiş ve gelecek fırsatları değerlendirmeye hız verilmesi,



kararları alınmıştır.



Burada bilinmesi gereken konu şudur ki; aramalardan başlayarak  tesis kurmaya kadar her aşamada bilgi birikimi olan ve kendi risk sermayesi ile çalışan maden şirketleri her ülke tarafından davet edilmekte ve teşvik edilmektedir.



Sektördeki kısıtlama ve uygulamalar nedeni ile Türkiyede yapılan 300 sondajdan sadece 1 tanesi madene dönüşürken bu oran dünya ortalamalarında 100 de 1 dir.



Bugüne kadar gösterdikleri başarı performansı ile kendisini ispatlayan Koza maden ekiplerinin dünya da başarılı olacağına inancımız tamdır.



Şüphesiz madenciliği etkileyen en önemli faktör Dünya maden fiyatlarıdır. Kontrolümüz dışında olan bu  etken haricinde, aldığımız bu kararlar ile yakın orta ve uzun vadeli bütçe ve kar dağıtım hedeflerimizde önemli bir değişiklik olmamasını planlıyoruz."




Yorumlar (2)
arslan 10 yıl önce
yıllardır gümüşhanemizin bir fabrikası olsun diye hayal kurduk koza bunu geçekleştirdi onca insanımıza iş verdi sırf cemaate yakın diye kapatıyorlar yazıklar olsun sizin aklığınıza ..
gümüş 10 yıl önce
fabrikanın kapanması gümüşhaneyi küçültecektir.ayrıca mahalli seçimlerede etkisi olur.ak parti gümüşhaneye acil eylem planı yapmak zorunda
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48