banner333

banner309

Torul'da Hes Tepkisi

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Gümüştuğ-Çit Deresi üzerinde özel bir firma tarafından yapımı planlanan NATA Regülatörü ve Hidro Elektrik Santrali (HES) Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yöre sakinleri tarafından protesto edildi.

Torul 28.01.2014, 14:33 28.01.2014, 14:35
 Torul'da Hes Tepkisi
banner400

 Torul Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen ÇED toplantısına kamu kurum görevlileri ve HES firma sahibi Tufan Aydoğan katılırken, yöre sakinleri katılmayarak bina dışında toplantıyı protesto etti.


Ellerinde "Gümüştuğ-Çit Deresi Rant Deresi Olmayacak", "Su Boşa Akmaz", "Su Boşa Akıyor Demek Güneş Boşa Doğuyor Demek", "Fısıl Fısıl Değil Gürül Gürül Akmak İstiyorum" pankartları ve mevcut HES'lerden sonraki derelerin halini gösteren fotoğrafları taşıyan yöre sakinleri, Halk Eğitim Merkezi önünde toplanarak slogan attı.

Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı bölgeye toplanan vadi köylerinden Gümüştuğ, Büyükçit, Küçükçit, Yıldız, Güvemli köyleri ve Altınpınar Beldesi sakinleri, olaysız şekilde dağıldı.

Toplantıya yöre sakinleri katılmayınca, toplantıyı düzenleyen yetkililer "ÇEDYönetmeliğinin 9. Maddesi gereği ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, görüş ve önerilerini almak üzere 28.01.2014 tarihinde Torul İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda, resmi kurum ve kuruluşlar, projeyi hazırlayan firma hazır bulunmuştur. Toplantı öncesinde yöre sakinlerinin projenin yapılmasını istemediklerini belirterek yöre halkı toplantıya iştirak etmemiş ve proje hakkında bilgi almak istememişlerdir. Bu itibarla toplantı sonlandırılmıştır" şeklinde tutanak tutarak toplantıyı sonlandırdı.

Öte yandan tutanağı resmi kurum görevlileri ve firma sahibi imzalarken yöre sakinleri adına Gümüştuğ köyü muhtarı Bekir Çubukçu'nun ise imzalamadığı belirtildi.

Yorumlar (1)
coşkun bayrak 10 yıl önce
gümüştuğ köyüne çakallar giremez suyumuza dokunmayın
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38