banner333

banner309

Kongrede müzik ve şiir esintileri

Gümüşhane 09.11.2019, 04:33
Kongrede müzik ve şiir esintileri
banner400

Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen ve II. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi ilk günü akşamında Kongre Merkezi’nde izleyiciye sunulan müzik ve şiir dinletisi izleyen herkesi büyüledi. 

Etkinlikte Gümüşhane’ye özgü yöresel halk dansları gösterilerinin yanı sıra yerel ve ulusal düzeyde isim yapmış şairlerin şiirleri seslendirildi.

Üniversite Öğretim Görevlisi Talat Ülker ve Öğretim Görevlisi Necati Yılmaz tarafından organize edilen programa Hışır Osman mahlasıyla tanınan Gümüşhaneli şair Osman Nebioğlu da şiirleriyle katkıda bulundu. 

Halk oyunları gösterisi ile şiir ve müzik dinletisinin sunulduğu programda konuşan Rektör Zeybek, “Mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz milletimizin birçok tanımını yapmak mümkündür. Onlardan bir tanesi şair bir millet olduğumuzdur. Bu gün burada canlı bir şekilde ve büyük bir keyifle izledik. Sait Faik bir sözünde şiirin önemini anlatırken ‘insanı insana sevdiren şiirdir’ der. Sevgimize sevgi kattınız bu güzel programla. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Öğr. Gör. Talat Ülker hocamıza ve Öğr. Gör. Necati Yılmaz hocamıza Sayın Ali Osman Nebioğlu’na, saz heyetine, katkı sağlayan tüm öğrencilerimize bu organizasyon için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:10
Yatsı 20:35