banner333

banner309

Köksal Sevim : Berat Gecesi; Sağlık, Huzur Ve Esenliğe Vesile Olsun

7 Nisan Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece rızkın, merhamet ve affedilmenin gecesi olarak kabul edilen Berat Kandilir.

Gümüşhane 07.04.2020, 10:35
Köksal Sevim : Berat Gecesi; Sağlık, Huzur Ve Esenliğe Vesile Olsun
banner400

7 Nisan Salı gününü Çarşamba’ya bağlayan gece rızkın, merhamet ve affedilmenin gecesi olarak kabul edilen Berat Kandilir.

Sevgili “ Peygamberimiz’in (sas) bu gecede “Allah’ın (cc) bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim.” Müjdesini vermiştir bu gece için

Ramazan ayına az bir zaman kala, Berat gecesi bizleri manevi olarak hazırlık yapmaya davet ediyor. Bu manevi atmosferi iyi değerlendirip, samimiyetle dua ederek affedilmemizi dilemeliyiz.

Özellikle, bütün insanlığı esir alan virüs salgınının, bir an önce bertaraf edilmesi için, sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere emek verenlere dualar etmeliyiz. Hastalarımızın acilen iyileşmesi ve kalıcı olarak şifa bulması için Allah’a halisane duygularla yalvarmalıyız.

İnsan olarak yeri geldiğinde, ne kadar güçsüz ve aciz kaldığımız, mecburen evlere kapanmak zorunda olduğumuz şu günlerde, Berat gecesini fırsata çevirelim .Kovid-19 salgını neticesinde, bütün insanlık gibi, ülkemiz ve milletimiz de tedbirler kapsamında evlerde kalmaktadır. Bu hadise bizlere, biraz kendimizi dinlemeye, bitmez tükenmez nefsin arzularının peşinden koşmanın boş olduğunu hatırlatmıştır. Doğu Türkistan’dan, Suriye’ye, Irak’a, Filistin’e kadar dünyanın çeşitli yerlerinde; haksız yere evlerinden, yurtlarından, vatanlarından sürülen masum insanlar ve çocuklar hatıra gelmelidir. Hiçbir günahı yokken katledilen küçücük bebekler unutulmamalıdır. Mazlumların ahlarının nelere mal olduğu düşünülmelidir.

Yüce Allah’ın A’raf suresi 23. ayetinde bildirdiği “Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz, bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz!” dualarında bulunarak af dilemeliyiz.

Sadece kendimiz için değil, milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için dua ederek, sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Zulüm, kan ve gözyaşı olmadan, kardeşçe yaşanabilecek bir dünyanın oluşmasını sağlamalıyız.

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de bizlere, “De ki: ‘Ey kendi aleyhlerine günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah dilerse bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Zümer-53) buyurmuştur.

Bu sebeple, bizler de Allah’ın izni, cefakar sağlık çalışanlarımızın ve bilim insanlarımızın çabaları, gayretleri ve çalışmalarıyla bu virüs salgınından da kurtulmuş olacağız. İlmin, bilimin ışığında buna ümidimiz tamdır. Dualarımız önce sağlık çalışanlarımıza, hastalarımıza, milletimize ve bütün insanlığadır” dedi.

Kurtuluşumuzun yolu bellidir. Günlük koşuşturmalardan, bunalımlardan ve sıkıntılardan kurtuluşun yolu, bizleri yaratan ve her türlü nimeti veren Yüce Allah’a gerektiği gibi kul olabilmektir. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) tarif ettiği ahlaklı insanlar olmakla mümkün olabileceği unutulmamalıdır. Kur’an-ı Kerim’i okuyarak, doğru anlayarak ve yaşantımıza tatbik ederek kurtuluşun yolunu bulabiliriz.

Berat gecesinin, karşı karşıya kaldığımız bu virüs salgınından kurtulmamıza vesile olmasını, sağlık çalışanlarımıza ve bütün emeği geçenlere güç kuvvet olmasını diliyorum. Bu gecenin, Türk milletimizin,Gümüşaneli kardeşlerimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın kurtuluşuna, sağlık, huzur ve esenliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum.

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN

GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİLİĞİ

Köksal SEVİM

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45