banner333

banner309

Köksal: Dershaneleri Kapatmak Demokrasi İle Bağdaşmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ali Sait Özdamar ve Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, Zaman Gazetesi Gümüşhane İl Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Gümüşhane 29.11.2013, 16:27 29.11.2013, 16:28
 Köksal: Dershaneleri Kapatmak Demokrasi İle Bağdaşmaz
banner400

Ziyarette, hükümetin dershanelerin kapatılması düşüncesinin yanlış olduğunu ve dershaneleri kapatmanın demokrasiyle bağdaşmadığını söyleyen CHP'li Başkan Adayı Cem Köksal,  kapatma amaçlı düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden geri döneceğini söyledi.

Ülkemizde yaklaşık 50 yıldan beri faaliyet gösteren dershanelerin hükümet tarafından  kapatılacağına yönelik çalışmalara toplumun her kesiminden haklı tepkiler geldiğini söyleyen Köksal, ‘ Bu tasarıyı hazırlayanların, toplumun gerçeklerini görmedikleri aşikardır.  Ülkenin bazı bölgelerinde batı normlarında eğitim verilirken, Doğu, Güneydoğu ve Doğu  Karadeniz bölgelerinde verilen eğitimin kalitesi ise tartışmaya açık bir gerçektir. Fiziki ve sosyo ekonomik yönden zayıf  olan bölgelerde deneyimli ve birikimli öğretmenleri tutmanın  zor olduğu gerçeğine karşın, bu açık, dershaneler kanalıyla telafi edilmektedir. Bunun neticesinde bölgeler arasındaki eğitim farkı ve öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliği dengelenmekte ve sınav maratonlarında gelişmişlik farkı ortadan kaldırılmaktadır.’ Dedi.

                Hükümet her fırsatta istihdam sorununu çözmekten bahsederken , boşta kalacak olan 100 bin öğretmen, dershane çalışanları , onların ailelerinin işsizlik ve geçim sorunlarına hiç eğilmediğini kaydeden Köksal, “Sonuçta dolaylı ve direkt 1 milyon kişinin etkileneceği gerçeği maalesef göz ardı edilmektedir. Bu olay aynı zamanda bir teşebbüs özgürlüğü sorunudur. Bir özgürlüğe getirilen sınırlama demokratik bir toplum için gerekli olmalıdır. Dershaneleri düzenleyebilirsiniz, yeni kıstaslar koyabilirsiniz fakat kapatmak demokrasinin gereği olamaz. Kapatma amaçlı bir düzenleme en nihayet Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindenden döner. Dershaneler sorun değil bir sonuçtur. Okulun veremediğini dershaneler vermektedir.Önemli olan bu eşitsizliğin ortadan kaldırılmasıdır. Herkesi aklı selim davranmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45